Представники Української асоціації футболу взяли участь у форумі ветеранів і волонтерів

Перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко та Олексій Михайличенко представили Українську асоціацію футболу на Міжнародному волонтерському і ветеранському форумі «Там, де ми — там Україна», що відбувався в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Захисники».

Президент України Володимир Зеленський, який узяв участь у форумі, у своєму виступі, звертаючись до ветеранів та волонтерів, зокрема, сказав: «Я ще раз дякую кожному з вас! Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, достатку і, звичайно, миру. Вірю, що настане день, коли ми зіграємо товариський матч між збірною ветеранів і збірною волонтерів на «Донбас Арені» або на сімферопольському «Локомотиві», під синьо-жовтим прапором. І я точно знаю, хто буде в ньому переможцем. Переможцем буде Україна. Дякую! Слава Україні!»

Разом із Головою Держави форум відвідав також Вселенський Патріарх Варфоломій, який цими днями перебуває в Україні з триденним пастирським візитом.

 

У своїх виступах на форумі перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко та співголова Комітету національних збірних УАФ, перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко розповіли, що Українська асоціація футболу та її президент Андрій Павелко постійно опікуються Головним військовим клінічним госпіталем та надають підтримку пораненим бійцям. Проводяться регулярні зустрічі тренерського штабу та гравців збірних із пораненими військослужбовцями, що перебувають на лікуванні в госпіталі. Учасники АТО/ООС регулярно відвідують безкоштовно матчі головної національної збірної.

За сприяння УАФ у Головному військовому клінічному госпіталі відремонтовано та обладнано спортивним інвентарем кімнату реабілітації, придбано сучасне рентгенівське обладнання.

Започатковано та щорічно проводиться Кубок Нескорених, в якому беруть участь бійці АТО/ООС та гравці нинішнього складу національної збірної з ампфутболу.

 

На сьогодні поранені військовослужбовці АТО/ООС уже входять до складу національної збірної з ампфутболу. У товариському турнірі, що відбувся у Варшаві в червні 2021 року, у складі збірної України було два такі гравці.

У чемпіонаті Європи, який відбудеться у вересні 2021 року в Кракові, уже візьмуть участь три гравці-учасники АТО/ООС: Руслан Фрізін, Дмитро Браницький, Олександр Проскурін.

Варто зазначити, що із 2015 року Українською асоціацією футболу передано: на користь Міністерства оборони України — 20 квартир (2015 року); військовому госпіталю — рентгенівську трубку на суму 430 тис грн (грудень 2015 року) та апарат для штучної вентиляції легень на суму 486 тис грн (серпень 2020 року).

У межах підтримки чемпіонату учасників АТО впродовж 2018—2021 років: забезпечено майже 2 тис. комплектів спортивної форми, передано 3,2 тис. м’ячів, забезпечено оплату арбітражу на суму 530 тис. грн.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини