Ліга Європи. У першому матчі з «Рапідом» «Зоря» зазнала розгромної поразки

Створивши й втративши чимало моментів, підопічні Віктора Скрипника припустилися у Відні кількох фатальних помилок, значно ускладнивши завдання виходу до групового турніру ЛЄ.

Луганська команда, яка не дуже вдало розпочала сезон у чемпіонаті України, у стартові хвилини поєдинку зуміла впоратися з тиском господарів, хоча віденці діяли досить жорстко. Підопічні Скрипника не поступалися в єдиноборствах, а на 11-й хвилині Кочергін віддав зручний пас на вихід Аллах’яру, який вийшов сам на сам із голкіпером. Іранець поклав Штребінгера фінтом на газон, але не зміг спрямувати м’яч у ворота з гострого кута.

Поступово перевага перейшла на бік «Рапіду», але «Зоря» знаходила простір для контратак. Після однієї з них на 20-й хвилині Громов пробив у голкіпера з лінії штрафного майданчика. Загалом у відкритій грі, яка спостерігалася в першому таймі, гості створили більше можливостей забити, зокрема, Кабаєв, як і Громов, із вигідної позиції влучив у голкіпера.

Однак відзначитися пощастило господарям, причому гравці української команди самі їм у цьому допомогли. Шевченко невдало ввів м’яч у гру, і після перехоплення в центрі підопічні Скрипника не встигли перелаштуватися, а Фунтас майстерно використав нагоду, пробивши низом із середньої відстані. 1:0.

На початку другого тайму «Зоря» небезпечно розіграла штрафний, але Аллах’яр знову пробив не найкращим чином, а невдовзі після кутового втратив шанс Імереков. «Рапід» у ці хвилини загрожував воротам Шевченка лише ударами здалеку. Луганці ж продовжували створювати й втрачати момент за моментом — Громов, Аллах’яр, а потім і Шахаб, що вийшов на заміну.

Черговий чудовий шанс створив Кабаєв на 73-й хвилині, завершивши свій прохід ударом у нижній кут, який дивом парирував Штребінгер. Господарі відповіли пострілом від Арасе, але й Шевченко продемонстрував майстерність. А потім пройшла контратака від «Рапіду». Кара продавив Імерекова та забив другий м’яч своєї команди. Але неприємності «Зорі» на цьому не скінчилися. Результатом втрати м’яча Жуніньо на фланзі став третій гол у ворота Микити Шевченка.

Ліга Європи. Плей-офф раунд. Перший матч

«Рапід» (Австрія) — «Зоря» (Україна) — 3:0 (1:0)

Голи: Фунтас (29), Кара (78), Грюлль (85).

«Рапід»: Штребінгер, Улльманн, Хофманн (к), Граймль, Стойкович (Шик, 71), Грюлль, Граховац (Шустер, 79), Любичич (Петрович, 79), Арасе (Кітагава, 79), Кара, Фунтас (Кнасмюлльнер, 60).

Запасні: Унгер, Гартлер, Віммер, Ауер, Зульцбахер.

Тренер: Дітмар Кюбауер.

«Зоря»: Шевченко (к), Жуніньо, Імереков (Цвек, 84), Вернидуб, Фаворов (Крістіан, 85), Назарина, Булеца, Кабаєв (Хомченовський, 76), Кочергін, Громов (Шахаб, 64), Аллах’яр (Фрімпонг, 84).

Запасні: Жилкін, Мацапура, Руфаті, Луньов, Гладкий.

Тренер: Віктор Скрипник.

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія).

Попереджені: Граймль (53), Хофманн (55) — Кабаєв (37), Вернидуб (39), Фаворов (75).

19 серпня. Відень. «Вестштадіон».

Матч-відповідь у Запоріжжі відбудеться 26 серпня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини