Ліга чемпіонів. «Шахтар» зробив крок до групового турніру, перемігши «Монако» на виїзді

У першому раунді протистояння з бронзовим призером французької Ліги 1 гірники забезпечили собі гандикап перед матчем-відповіддю.

Старт поєдинку певною мірою підтвердив слова головного тренер монегасків Ніко Ковача, який напередодні називав «Шахтар» фаворитом пари. Донеччани впевнено виглядали на полі «Луї ІІ» та чітко вибудовували свої атаки й через фланги, і по центру. За перші чверть години Матвієнко двічі пробивав по воротах, але не влучив, а з ударом Соломона впорався Маєцький. Господарі відповіли пострілом Головіна, після якого м’яч просвистів над поперечиною.

А потім помаранчево-чорні (які, утім, сьогодні вперше грали в чорній формі) реалізували свою беззаперечну перевагу. Педріньо, отримавши пас від Соломона, залишив у статистах трьох суперників, пройшовши повз них по центру, та спрямував м’яч низом у кут воріт. 0:1.

Отримавши перевагу в рахунку, віце-чемпіони України на певний час віддали ініціативу супернику, діючи другим номером. Матеріальної користі представники французької першості із цього не отримали, хоча й примусили Трубіна попрацювати. Зокрема, Анатолій парирував небезпечні удари Бен-Єддера та Чуамені. Але загалом перший тайм пройшов під контролем «Шахтаря», який переважав суперника і в кількості передач, і в їхній влучності.

Другу 45-хвилинку монегаски розпочали більш агресивно, і Трубіну лише у стрибку вдалося перевести на кутовий м’яч після потужного удару Головіна. «Шахтарю» знадобився деякий час, щоб повернути собі контроль м’яча. І хоча це підопічним де Дзербі вдалося, у господарів теж виходило створювати моменти. А ближче до завершення поєдинку «Монако» покращив показники володіння м’ячем та частіше пробивав по воротах.

В останні хвилини спочатку Маркос Антоніо небезпечно пробив здалеку (Маєцький впорався, попри рикошет), а потім Трубін перевів постріл Боаду в стійку. Зрештою, «Шахтар» зберіг прийнятний для виїзного матчу рахунок.

У складі гірників на поле виходили футболісти збірної України, викликані на найближчий збір національної збірної України: Трубін, Матвієнко, Степаненко (вийшов на заміну на 74-й хвилині, жовта картка).

Матч-відповідь у Харкові на ОСК «Металіст» відбудеться 25 серпня.

Ліга чемпіонів. Плей-офф раунд. Перший матч

«Монако» (Франція) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 0:1 (0:1)

Гол: Педріньо (19).

«Монако»: Маєцький, Сідібе, Маріпан, Бадіашіле, Енріке, Фофана (Лукас, 46), Чуамені, Мартінш (Діатта, 67), Головін (Діоп, 60), Бен-Єддер (к) (Боаду, 67), Фолланд.

Запасні: Манноне, Агіляр, Дісасі, Павлович, Фабрегас, Матазо, Якобс, Ідізор.

Тренер: Ніко Ковач.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко (к), Майкон (Степаненко, 74), Маркос Антоніо, Педріньо (Алан Патрік, 46), Тете (Марлос, 89), Соломон (Коноплянка, 66), Траоре (Сікан, 90).

Запасні: Пятов, Конопля, Кривцов, Ісмаїлі, Корнієнко, Мудрик, Дентиньо.

Тренер: Роберто де Дзербі.

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди).

Попереджені: Степаненко (87), Алан Патрік (90).

17 серпня. Монако. Стадіон «Луї ІІ».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини