Кубок Генерального Прокурора України виграла збірна Донецької обласної прокуратури

31 липня в Києві на НТК ім. В. Баннікова відбувся фінальний турнір Кубку Генерального Прокурора України з міні-футболу.

У змаганнях узяли участь збірні Івано-Франківської, Рівненської, Одеської, Луганської й Донецької обласних прокуратур, а також команди міста Києва, Офісу Генерального Прокурора України й Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

Фото Володимира Раснера

Із вітальним словом до учасників та гостей змагань звернулася Генеральний Прокурор України Ірина Венедіктова: «Я рада, що вболівальники приїхали. Я так розумію, що команди привезли свої сім’ї. Для нас сьогодні це просто свято, що ми можемо разом гарно провести час. Я дуже дякую футбольній спільноті, яка надала нам цю можливість. Бажаю вам перемогти. Нехай переможе найсильніший!»

«Пам’ятаю, востаннє такі матчі були у 2018—2019 роках, а потім через пандемію ми не зустрічалися, — сказав у своєму виступі перший віце-президент УАФ, екс-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. — Прокуратура — це не лише право, а й спорт і футбол, що дуже класно. Я радий усіх тут бачити. Упевнений, що сьогодні буде дуже хороша гра.

Від імені Української асоціації футболу ми бажаємо вам чесної гри. У нас є домовленість на вересень зіграти турнір на великому полі, тому, упевнений, це не остання наша зустріч. Нехай сьогодні переможе найсильніший. Але знайте, що найкращі — всі».

Фото Володимира Раснера

Почули учасники й гості турніру також привітання від тренера національної збірної України Олександра Шовковського: «Бачу тут чудові обличчя й посмішки кожного. Перш за все хочу привітати вас із тим, що ви вже повторили досягнення збірної України — потрапили до вісімки кращих команд.

А головне, що спорт і футбол об’єднують усіх. Немає значення, хто, де й ким працює, адже в нас одна мета — ми всі прагнемо перемагати кожного дня. Я особисто бажаю перемоги кожному з вас. Хочу, щоб ви перемогли в чесній боротьбі».

Фото Володимира Раснера

Далі слово взяв перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко: «Насамперед я хотів би передати вам вітання від президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка. Також хочу подякувати вам за те, що ви обрали для спілкування саме футбол. Я знаю, що планується ще один подібний великий турнір за вашою участю. УАФ підтримає вашу ініціативу.

А ваша підтримка потрібна нашій національній збірній. Тому від імені Андрія Павелка та збірної України всіх вас із родинами запрошуємо 4 вересня на НСК «Олімпійський» на матч проти чинного чемпіона світу, команди Франції. Я впевнений, що ваша підтримка допоможе нашим хлопцям гідно представити нашу країну на полі «Олімпійського».

Дякую вам за те, що граєте у футбол. Бажаю, щоб обійшлося без травм. Бажаю всім перемог!»

Фото Володимира Раснера

Вісім учасників фінального турніру були розділені на дві групи, за підсумками матчів в яких визначилися дві кращі команди — збірні Донецької обласної прокуратури та міста Києва, що й розіграли у фінальному поєдинку звання переможця. Ігровий час завершився з рахунком 1:1, а в серії пенальті влучнішими були донеччани, які й стали володарями Кубка Генерального Прокурора України.

Фото Володимира Раснера

У церемонії нагородження взяв участь перший віце-президент УАФ Олег Протасов, який подякував учасникам не тільки за якісний, цікавий футбол, але й за характер, за те, що грали за таких складних погодних умов.

Також індивідуальні призи отримали лауреати в окремих номінаціях.

Кращий воротар — Сергій Ільєнко (Донецька обласна прокуратура). Приз лауреату вручив Назар Холодницький.

Фото Володимира Раснера

Кращий захисник — Віталій Солов'єв (Одеська обласна прокуратура). Приз лауреату вручив Вадим Костюченко.

Фото Володимира Раснера

Кращий півзахисник — Сергій Керман (прокуратура м. Києва). Приз лауреату вручила Ірина Венедіктова.

Фото Володимира Раснера

Кращий нападник — Микола Прибега (Луганська обласна прокуратура). Приз лауреату вручив Олег Протасов.

Фото Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини