Вадим Костюченко: «На український футбол чекають реформи в дитячо-юнацькому секторі»

У п’ятницю, 30 липня, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

«Вітаю вас від імені президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка, а також тренерських штабів усіх збірних команд, — звернувся до членів виконкому перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко. — Дякую вам за те, що збірна України потрапила до вісімки найкращих команд в Європі. Це сталося завдяки всім вам: керівникам академій, клубів та людям, що турбуються про дитячо-юнацький футбол. Вихованці усього українського футболу грали за синьо-жовтий прапор. Упевнений, що в подальшому ми приділятимемо ще більше уваги розвитку дитячо-юнацького футболу».

Також перший віце-президент УАФ анонсував проведення стратегічних реформ у дитячо-юнацькому футболі, спрямованих на подолання давньої та укоріненої проблеми, а саме — гри малечі на результат.

Фото Павла Кубанова

«На український футбол чекають реформи в дитячо-юнацькому секторі. Ті реформи, які вже впроваджені в Німеччині, Данії, Норвегії, отримали високі оцінки фахівців. І той рівень футболу, який ми побачили на тому ж Євро-2020 від збірної Данії, говорить про доцільність впровадження подібних рішень і в нашій країні. Зокрема, гравці до 14-ти років не можуть переїжджати з регіону в регіон, змінювати команди. Це важливо, щоб не було так, що декілька команд збирають усіх найкращих гравців у дитячому віці з усієї країни.

Ще один важливий крок — заборона дітям до 10-ти років грати на результат. Ми не підемо на те, щоб реалізовувати чиїсь амбіції й калічити долі дітей. Тому й важливим є перехід на європейський формат, де діти грають у футбол у своє задоволення, немає тиску на тренерів, а також чіткими є інструменти впливу та дисциплінарні санкції до порушників цих принципів. Також УАФ планує у зв'язку з появою достатньої кількості футбольних полів запровадити ще один всеукраїнський турнір для гравців віком 12-13-ти років, який стане підготовчим перед стартом юнаків у ДЮФЛУ», — підкреслив Вадим Костюченко.

Під час засідання виконком розглянув низку важливих питань, серед яких — обрання виконавчого директора та дирекції ДЮФЛУ; розгляд підсумків чемпіонату України серед команд дитячо-юнацьких закладів в Еліт-лізі, першій лізі, другій лізі, а також серед команд юніорів U-19 у сезоні-2020/2021; визначення регламенту, проєкту календарного плану й складу учасників змагань у сезоні-2021/2022 тощо.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини