Україна прийме чемпіонат Європи з кіберфутболу European Nations Cup 2021

Із 20-го по 25 серпня в Кривому Розі проходитиме чемпіонат Європи з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer — European Nations Cup 2021.

Уже другі за ліком змагання, організовані Європейською кіберспортивною федерацією (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF), локальним представником цих організацій в Україні, Федерацією кіберспорту України (UESF), та Українською асоціацією електронного футболу, пройдуть за участі 12-ти національних команд європейських країн. Турнір проходитиме під патронатом Офісу Президента України. Призовий фонд змагань складатиме 5000 доларів.

Змагатися в дисциплініі eFootball PES 2021 будуть команди з Азербайджану, Хорватії, Чехії, Угорщини, Північної Македонії, Чорногорії, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Туреччини та України.

Можливість проявити себе на European Nation Cup від України отримає переможець заключного в кіберфутбольному сезоні-2020/2021 турніру PES Summer Cup, який стартує вже найближчими днями.

«Після першого успішно проведеного European Nations Cup минулого року ми хочемо, щоб ці змагання стали основною платформою для виявлення кіберфутбольних талантів сьогодення та майбутнього. Ми дуже вдячні нашим партнерам в Україні за те, що вони виступають потужною рушійною силою в прогресі європейського електронного футболу», — зазначив президент Європейської кіберспортивної федерації Кароль Цагань.

«Це велика честь — організовувати чемпіонат Європи з електронного футболу в Україні. Це визначна подія для всіх прихильників кіберспорту та електронного футболу.

Я щиро вдячний Українській асоціації футболу та її президенту, члену Виконкому УЄФА Андрію Павелку за підтримку та допомогу в реалізації цього неймовірного заходу, а також усім співробітникам УАФ, УАЕФ та UESF, які братимуть участь в організації змагань», — сказав президент Української асоціації електронного футболу Владислав Шовковський.

«Україна має сучасну кіберспортивну інфраструктуру та готова приймати будь-які міжнародні змагання, зокрема — European Nations Cup 2021. Разом із нашими партнерами та за загальної підтримки органів влади ми організуємо визначну подію, що стане гарним прикладом для національних федерацій інших країн», — висловив упевненість Іван Данишевський, голова правління Федерації кіберспорту України, яка є партнером УАЕФ.

Відзначимо вагому роль у реалізації проєкту президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка, а також першого віце-президента Української асоціації електронного футболу та президента ESports Ukrainian League Дениса Давидова.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини