Перша ліга. «Прикарпаття» декласувало «Ужгород», «Олімпік» розгромно поступився у Кривому Розі

Перший тур — завжди непередбачуваний. Не став винятком і старт нового чемпіонату України в другому за рангом футбольному дивізіоні.

І якщо переконливої звитяги дебютанта, «Кривбасу», над «Олімпіком» (4:1), який, втративши всіх провідних гравців і тренерський штаб, вирішив добровільно понизитися в класі, можна було очікувати, то розгромну перемогу «Прикарпаття» в Ужгороді (6:0) інакше як сенсаційною не назвеш. Принагідно повідомимо, що донецьку команду очолив Сергій Литовченко, який минулого сезону тренував друголіговий «Рубікон».

Багато експертів вважало фаворитом у поєдинку з «Нивою» й «Полісся». Адже команда із Житомира посилилася не тільки іменитим наставником Юрієм Калитвинцевим, але й цілою групою виконавців із досвідом виступів в елітному дивізіоні. Проте це тільки додало спортивної злості тернопільським футболістам, що завдяки влучному удару Ігоря Семенини на початку другого тайму здобули перемогу (1:0) над суперником, якого вважають одним із претендентів на підвищення в класі.

Та все ж центральний поєдинок туру відбувся в Сумах, де «Альянс» з’ясовував стосунки з «Металістом». Суперники не приховують свого бажання поборотися за путівки до УПЛ. Наприкінці матчу гості схилили шальки терезів на свою користь після влучних ударів легіонера Баллулі (0:2). У господарів на 38-й хвилині було вилучено з поля Євгена Непляха, а на 79-й — Руслана Пісного.

Технічні дані та турнірна таблиця

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини