Українська асоціація футболу та Федерація футболу Молдови підписали меморандум про співпрацю в боротьбі з договірними матчами

Українською асоціацією футболу підписано меморандум із Федерацією футболу Молдови про забезпечення чесності гри, боротьбу з договірними матчами та незаконним бетінгом.

Метою меморандуму є поглиблення співпраці між сторонами та повне сприяння в боротьбі з договірними матчами. Так, сторони зобов’язалися встановити пряму та регулярну комунікацію між відповідальними особами, допомагати одна одній у розробці необхідних правових положень, ділитися досвідом, створити спільну групу експертів та обговорити використання нових інструментів боротьби.

Фото прес-служби УАФ

Меморандум підписали президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та голова Федерації футболу Молдови Леонід Олейніченко.

Фото прес-служби УАФ

Нагадаємо, Українська асоціація футболу залишається в авангарді національних асоціацій Європи в боротьбі з договірними матчами. Саме за ініціативи президента УАФ Андрія Павелка в країні набув чинності Закон України «Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань». За участю УАФ впроваджується Національна платформа проти маніпулювання спортивними змаганнями. Дана платформа передбачена Конвенцією Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, яка ратифікована Україною. Працівники УАФ в Україні також проводять лекції для представників інших видів спорту щодо боротьби з match-fixing. 

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.05.2021 15:18

УАФ ділиться з Мінмолодьспорту досвідом боротьби з договірними матчами

За участю Української асоціації футболу зроблено черговий крок до впро...

Підписатися на новини