Відбулися навчально-тренувальні збори для арбітрів УПЛ, ПФЛ та УПЛ (U-19)

Із 7-го по 15 липня в Будинку футболу та на полях НТК ім. В. Баннікова відбулися навчально-тренувальні збори для арбітрів УПЛ, ПФЛ та УПЛ (U-19). Під час занять рефері складали тести на знання Правил гри, відеотести, а також тести з фізичної підготовки.

На відкритті НТЗ для кожної групи арбітрів виступили голова Комітету арбітрів Лучано Лучі та голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка. У своїй промові Лучано Лучі акцентував увагу рефері на важливості морально-етичних аспектів роботи як на матчах, так і поза ними. Також Лучі розповів про нововведення щодо виїзду арбітрів УПЛ на матчі, відповідно до яких рефері не контактуватимуть із клубами стосовно бронювання готелів та інших питань щодо відрядження, які тепер будуть вирішувати самостійно. Крім того, голова Комітету арбітрів висловив подяку президенту УАФ, члену Виконкому УЄФА Андрію Павелку, клубам УПЛ та ПФЛ за збільшення тарифів винагороди офіційним особам матчів.

Фото Павла Кубанова

Також офіційні особи матчу під час НТЗ отримали нові орієнтири у зв’язку зі змінами, які були внесені до Правил гри, та ознайомилися з відповідними інтерпретаціями ключових моментів матчів. Лучано Лучі також акцентував увагу колег на важливості більш ретельного ставлення до різних деталей роботи на поєдинках та важливості особистого професійного росту.

Франческо Баранка зі свого боку нагадав учасникам НТЗ про важливість дотримання Кодексу етики та чесної гри. Також голова комітету проінформував арбітрів про поточні результати боротьби з договірними матчами, зокрема, про значне зменшення їхньої кількості, та закликав негайно повідомляти комітет про будь-які спроби впливу на арбітрів.

Фото Павла Кубанова

Під час НТЗ відбулася зустріч із президентом УАФ, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком. За його словами, завдяки Євро-2020 та успіхам нашої національної збірної інтерес до футболу в Україні суттєво зріс. Це означає, що більш прискіпливою буде й увага до роботи рефері на матчах, зокрема ПФЛ, де в новому сезоні зросте кількість клубів другої ліги, та УПЛ, яка повертається до формату із 16-ма клубами-учасниками змагань. «Пріоритет УАФ, який полягає в мінімізації ризиків можливого впливу на рефері з боку клубів та інших зацікавлених осіб, залишається незмінним. Як і обіцяв, готуємо низку рішень і змін до регламенту, зокрема УПЛ, які допоможуть захистити арбітрів від такого впливу. Це суттєве підвищення заробітної плати арбітрів УПЛ і ПФЛ. Крім того, припиняється практика організації клубами-господарями зустрічі арбітрів перед домашніми матчами. Також рефері вже надане необхідне оновлене екіпірування. Натомість арбітри мають доводити свій клас на полі й невпинно вдосконалювати свій професіоналізм», — зазначив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Також президент УАФ презентував нові елементи, які відтепер будуть розміщені на формі арбітрів та їхніх асистентів, — великий футбольний герб УАФ та гасла «Слава Україні!», «Героям слава!».

Під час зборів арбітрам і спостерігачам матчів були надані примірники нової редакції Правил гри. У період із 16-го по 22 липня рефері та спостерігачі матчів будуть відвідувати клуби УПЛ, щоб ознайомити їх зі змінами, які були внесені до нової редакції правил.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини