УАФ, Мінмолодьспорту та Мінветеранів підписали меморандум про підтримку ветеранів війни через футбол

На НСК «Олімпійський» міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт та президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко підписали тристоронній меморандум про співпрацю.

Його мета — підтримка захисників України  через різні футбольні заходи та змагання, популяризація футболу серед ветеранів війни та їхніх дітей.

Фото Павла Кубанова

«Сьогодні ми підписали меморандум, щоб популяризувати ветеранський футбол, просувати цінності нашого суспільства у всі куточки нашої країни, розвивати міжнародне співробітництво по лінії футболу. Це сприятиме нашій комунікації, координації зусиль, дасть можливість для підготовки суддів, тренерів для ветеранського футболу, яку готова організувати Українська асоціація футболу. Це можливість для ветеранів отримати професійний досвід. Вірю в те, що наша співпраця буде плідною», — зазначила Юлія Лапутіна.

Фото Павла Кубанова

Міністр також додала, що українці пишаються нашою збірною, завдяки якій слова «Слава Україні! — Героям слава!» пролунали по всьому світу. 

Меморандумом, зокрема, передбачено організацію футбольних навчально-тренувальних зборів, змагань та сприяння в розвитку  спортивної інфраструктури для занять футболом серед ветеранів війни та їхніх дітей.

Фото Павла Кубанова

«У сьогоднішній непростий час важливою є підтримка воїнів, які повертаються до цивільного життя після участі в бойових діях на Сході України. Тож, розуміючи необхідність фізичної та психологічної реабілітації ветеранів війни, усвідомлюючи важливе значення розвитку та популяризації футболу серед ветеранів, ми сьогодні підписали меморандум муж Міністерством у справах ветеранів, Міністерством молоді та спорту та Українською асоціацією футболу. Цей документ засвідчує наше спільне бачення подальших дій. Допомога та підтримка ветеранів та їхніх дітей — його головні засади», — сказав міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Фото Павла Кубанова

«Підписаний документ є наступним етапом багаторічної співпраці щодо підтримки наших захисників. Адже спільно з Мінмолодьспорту і державними інститутами, відповідальними за учасників бойових дій, ми спільно організовуємо для наших захисників та їхніх дітей численні заходи, починаючи з 2015 року. Це і передача 20-ти квартир сім’ям загиблих Героїв, і проведення турнірів в Україні, і міжнародні товариські матчі, і соціальні ініціативи для дітей Героїв, і запрошення захисників на матчі національних збірних, і підтримка поранених військових у госпіталях. До речі, присутні на заході ветерани Артем Лукашук та Петро Шевченко у складі команди «Черкаські козаки» завоювали у 2019 році срібні медалі Кубку Нескорених, який започаткувала УАФ. Для нас дуже важливо й почесно допомагати цим хоробрим людям, які ризикували своїм життям і здоров’ям заради миру в Україні й нас усіх, відчути турботу й адаптуватися до звичного життя. Дякую Вадиму Гутцайту та Юлії Лапутіній за спільну ініціативу в цій надзвичайно світлій і важливій справі! Також дякую ветеранам-захисникам, які активно займаються спортом, за зворушливий відеоролик на підтримку збірної України, записаний на НСК «Олімпійський» перед 1/8 фіналу Євро-2020. Ваші побажання допомогли команді перемогти в цьому історичному матчі! УАФ є вашим надійним другом і ми завжди раді підтримати вас та чекаємо вас на найближчому матчі національної збірної — проти Франції, який відбудеться на НСК «Олімпійський», — сказав президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

18.02.2024 20:00

Андрій Шевченко зустрінеться з представниками клубів УПЛ та ПФЛ

З ініціативи президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка...

Підписатися на новини