«Відкриті уроки футболу»: Івано-Франківщина, Кіровоградщина та Львівщина завершили естафету першого півріччя

Українська асоціація футболу та благодійний фонд «Розвиток футболу України» разом з обласними асоціаціями футболу завершили перше півріччя проєкту «Відкриті уроки футболу» ще трьома фестивалями. 

Спочатку проєкт було реалізовано на стадіоні «Гуцульщина» в м. Косів.

Із вітальним словом до присутніх звернулися перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, виконавчий директор Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області Микола Васильків, голова Косівської асоціації футболу Василь Якимишин, представники місцевих органів влади та відділу освіти. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту та впевнених перемог.

Привітавши учасників зі стартом, Тарас Клим зазначив: «Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу й прийти на стадіон. При цьому учасники й школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя».

Фото прес-служби УАФ

Після цього проєкт покрокував до м. Кропивницький та зібрав на стадіоні факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка близько сотні учнів початкових класів із 12-ти закладів загальної середньої освіти міста. Захід був організований за сприяння обласної асоціації футболу, управління освіти Кропивницької міської ради та обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». 

На відкриття заходу завітали заступник начальника управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА Андрій Щетина, представники міської влади, голова обласної асоціації футболу Віктор Безсмертний, представники спортивної громади міста та засобів масової інформації. Гості побажали учасникам наснаги, міцного здоров’я та задоволення від занять фізичною культурою та спортом.

Фото прес-служби УАФ

Наприкінці червня участь у проєкті, реалізованому Львівською асоціацією футболу спільно з Асоціацією футболу Самбірського району, узяли діти Львівщини. Упродовж чотирьох днів у спортивно-туристичному оздоровчому комплексі «Прикарпаття» ім. Кирила Осьмака в селі Сприня хлопці та дівчата під керівництвом тренерів-волонтерів — працівників Будинку футболу Львівщини виконували на стадіоні різноманітні веселі вправи, грали в захоплюючі ігри з м'ячами, конусами, обручами, скакалками, линвами, освоюючи при цьому елементи техніки гри у футбол. Загалом участь у проєкті взяла сотня дітей віком від п’яти до 14-ти років із дитячо-юнацької спортивної школи Самбора, винниківського «Руху», сіл Вільшаник, Надиби, Воля Баранецька, Блажів, Кульчиці, Гординя, Бісковичі.

Фото прес-служби УАФ

Традиційно всі уроки футболу розпочинаються з динамічної розминки. Потім інструктори проводять для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом «Футбол для всіх». Футбольне поле розділяють на сектори, у кожному з яких працює тренер-волонтер з асистентом. Вони діляться з дітьми секретами футболу, знайомлять із вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Опікуються дітьми не лише вчителі та тренери, а й представники поліції та шкільні психологи. 

По завершенні фестивалю кожна дитина отримує на згадку футболку, учителі фізичної культури — спортивні костюми, навчальні заклади — футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання. Завдяки креативності волонтерів, які напередодні пройшли навчання, організовано безконтактну форму роботи та обмежено одночасне перебування дітей на майданчиках. 

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Української асоціації футболу й не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини