Збірна спортивних журналістів України перемогла в товариському матчі з командою УАФ

Уже стало гарною традицією — у Міжнародний день спортивного журналіста проводити товариську зустріч між збірною Української асоціації футболу та збірною спортивних журналістів України.

Фото Павла Кубанова

Команди традиційно розігрують Кубок виклику Асоціації спортивних журналістів України, заснований 2016 року багаторічним президентом АСЖУ Михайлом Волобуєвим. Щороку гра відбувається 2 липня, у день заснування Міжнародної асоціації спортивної преси AIPS. Але оскільки цього дня національна команда України готувалася до чвертьфіналу Євро-2020, а журналісти та працівники УАФ були задіяні в цій підготовці, було ухвалено рішення зіграти матч тижнем пізніше.

Фото Павла Кубанова

Перед початком гри капітани збірних, президент УАФ Андрій Павелко та президент АСЖУ Олександр Гливинський, обмінялися дружніми побажаннями, а також пам’ятними вимпелами, після чого команди зробили спільне фото на згадку.

У першому таймі обидві збірні грали обережно, акцентуючи увагу на точності передач та оборонних діях: з усього було видно, що друзі-опоненти добре знають один одного, а тому остерігаються стрімких контратак. До того ж керували їхніми діями вдумливі стратеги: тандем тренерів медіакоманди Юрій Сай — Ігор Циганик протистояв досвідченому наставнику збірної УАФ Анатолію Демяненку. Попри виважено побудовані захисні редути, командам вдавалося створювати біля воріт одна одної гольові моменти. Більш успішними в першій половині гри були представники збірної УАФ: Сергій Владико, прийнявши м’яч перед штрафним майданчиком журналістів, невідпорно пробив у дальній кут, голкіпер команди АСЖУ Мирослав Небесник, хоч і витягнувся в струнку, дістати м’яч не зумів — 1:0!

Фото Павла Кубанова

По перерві збірна спортивних журналістів акумулювала зусилля для того, щоб відігратися, упевнено взявши м’яч під свій контроль. Плеймейкери медіакоманди Дмитро Дубас та Віталій Місюра намагалися вивести партнерів на завершальний удар — треба віддати належне оборонцям команди УАФ, які нейтралізували чимало гострих передач.

Фото Павла Кубанова

Врешті небезпечний пас Віталія Місюри вивів на ударну позицію Євгена Кузьменка, зупинити якого оборонці зуміли лише з порушенням правил. Виконуючи штрафний, Дмитро Дубас віддав хитру й вивірену передачу на Євгена Кузьменка, який у дотик спрямував м’яч у ворота — 1:1!  До кінця основного часу обидві збірні обмінялися гострими атаками, але воротарі та захисники не дозволили гравцям атаки відзначитися знову.

Фото Павла Кубанова

Відтак уже вчетверте за шість поєдинків доля переможця визначалася в серії післяматчевих пенальті. У попередніх зустрічах з УАФ спортивні медіа лише одного разу поступалися у футбольній лотереї, двічі відсвяткувавши перемогу.

Цього разу серія розпочалася з потужного точного пострілу Дмитра Дубаса, після якого представники ЗМІ повели в рахунку. А тоді справжній кураж упіймав голкіпер збірної спортивних журналістів Олександр Поляков, який вийшов на поле в другій половині основного часу матчу. Сашко, як і його прославлений тезко Шовковський на чемпіонаті світу 2006-го, упорався з трьома ударами опонентів! Водночас постріли Віталія Місюри та Романа Мальчевського не залишили шансів голкіперу збірної УАФ Максиму Іванову. 3:0 — у серії пенальті тріумфували спортивні медіа.

Фото Павла Кубанова

Але головна перемога цієї зустрічі — теплі стосунки і дружнє спілкування людей, що працюють в одній футбольній сфері!

За традицією гравці, які відзначилися виконавською майстерністю, отримали індивідуальні призи. Найкращим воротарем матчу одноголосно було визнано героя серії пенальті Олександра Полякова.

Фото Павла Кубанова

Звання найкращого захисника отримав оборонець збірної УАФ Андрій Вандзіляк, який нейтралізував чимало небезпечних атак майстрів пера та мікрофона. Нападником матчу визнано форварда медіакоманди Євгена Кузьменка.

Фото Павла Кубанова

А титул Man of the Match (найбільш продуктивний гравець) здобув плеймейкер збірної спортивних журналістів Дмитро Дубас.

Як і під час поєдинків національної команди, було визначено «Лева матчу». Нагороду з рук президента УАФ Андрія Павелка та легенди світового футболу, першого віце-президента УАФ Анатолія Демяненка отримав не менш легендарний Валентин Щербачов, який у свої 75 років продовжує вражати молодь відмінною фізичною формою та фантастичним зарядом позитиву.

Фото Павла Кубанова

Саме з таким позитивним настроєм та обопільним задоволенням від чергового матчу й завершилася ця дружня зустріч. Асоціація спортивних журналістів України вдячна Українській асоціації футболу за підтримку медіаідей та ініціатив і планує організувати найближчим часом товариські зустрічі з колегами з різних областей України.

09.07.2021. Київ. НТК ім. В. Баннікова. Кубок виклику

Збірна спортивних журналістів України — збірна Української асоціації футболу 1:1 (по пен. 3:0).

Голи: 1:0 Сергій Владико (УАФ), 1:1 Євген Кузьменко (АСЖУ).

Пенальті забили: Дмитро Дубас, Віталій Місюра, Роман Мальчевський (усі — АСЖУ).

Збірна спортивних журналістів: воротарі — Мирослав Небесник, Олександр Поляков; польові гравці — Валентин Щербачов, Дмитро Стасюк, Роман Мальчевський, Євген Кузьменко, Дмитро Дубас, Максим Гіленко, Віктор Вацко, Віталій Місюра, Максим Мовчан, Володимир Звєров, Андрій Бутко, Олександр Пузик, Олександр Гапоненко, Олександр Гливинський; тренери — Юрій Сай, Ігор Циганик.  

Збірна УАФ: воротар — Максим Іванов; польові гравці — Андрій Павелко, Вадим Костюченко, Мар’ян Яськів, Андрій Лікаренко, Дмитро Ржондковський, Артем Гагарін, Андрій Вандзіляк, Ігор Загороднюк, Андрій Кунцевич, Олександр Кісткін, Сергій Владико, Андрій Майоров. Головний тренер — Анатолій Демяненко.

Індивідуальні призи

Найкращий воротар — Олександр Поляков.

Найкращий захисник — Андрій Вандзіляк.

Найкращий нападник — Євген Кузьменко.

Man of the Match — Дмитро Дубас.

«Лев матчу» — Валентин Щербачов.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини