Відбір Євро-2022 (WU-19): визначилися дати матчів молодіжної жіночої збірної України

Молодіжна жіноча збірна України (гравці до 19-ти років) зіграє в Лізі А, де її суперниками будуть Нідерланди, Шотландія та Австрія.

Нагадаємо, що в березні відбулося жеребкування першого раунду чемпіонату Європи серед жінок до 19-ти років, в якому взяла участь рекордна кількість команд — 52. Турнір проходитиме в новому форматі, що нагадує формат Ліги націй УЄФА.

Новий формат із дворічним циклом замінює старий формат кваліфікації з відбірним і елітним раундами. Він включає раунди групових міні-турнірів із підвищенням і пониженням у класі. Фінальна стадія відбудеться 2022 року в Чехії. Збірна Чехії автоматично отримала путівку у фінальний турнір, але візьме участь у двох перших раундах. Турнір повертається після перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19, що не дозволила провести чемпіонат у сезонах 2019/2020 і 2020/2021.

За підсумками жеребкування було визначено місце та дати проведення матчів у групі А1. У період із 19-го по 27 жовтня поточного року підопічні Валерія Паламарчука братимуть участь у змаганнях у Нідерландах.

Розпочнуть свої виступи синьо-жовті матчем із господарками групи — нідерландками (20 жовтня), далі їхніми суперницями стануть футболістки збірної Шотландії (23 жовтня), а завершуватимуть груповий етап українки 26 жовтня поєдинком із командою Австрії.

Жеребкування першого раунду

ЛІГА А

Група А1: Нідерланди, Шотландія, Австрія, Україна.

Група А2: Франція, Швеція, Ісландія, Сербія.

Група А3: Німеччина, Бельгія, Росія, Словенія.

Група А4: Данія, Фінляндія, Угорщина, Туреччина.

Група A5: Швейцарія, Англія, Ірландія, Північна Ірландія.

Група A6: Іспанія, Чехія, Португалія, Словаччина.

Група A7: Норвегія, Італія, Польща, Азербайджан.

ЛІГА В

Група В1: Білорусь, Фарерські о-ви, Північна Македонія, Кіпр.

Група В2: Греція, Болгарія, Литва, Казахстан.

Група B3: Уельс, Албанія, Молдова, Андорра.

Група В4: Ізраїль, Румунія, Грузія, Мальта.

Група В5: Хорватія, Косово, Латвія, Ліхтенштейн.

Група В6: Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Естонія, Вірменія.

Формат турніру

Перший раунд визначить, які команди піднімуться лігою вище, а які опустяться лігою нижче перед другим раундом, який відбудеться навесні 2022 року.

Вихід у вищу лігу

Із Ліги В до Ліги А: шість переможців груп і найкраща друга команда.

Виліт у нижчу лігу

Із Ліги А до Ліги В: сім четвертих команд у своїх групах.

Жеребкування другого раунду відбудеться наприкінці 2021 року. Сім переможців груп Ліги А за підсумками весняних матчів приєднаються до збірної Чехії у фінальній стадії, яка проходитиме з 27 червня по 9 липня 2022 року. Також відбудеться перехід команд між лігами, який буде актуальний для першого раунду ЧЄ-2022/2023. Посів учасників перед другим раундом жеребкування залежатиме від того, які місця у своїх групах команди посядуть у першому раунді.

Підписатися на новини