Діти Миколаївщини взяли участь у проєкті «Відкриті уроки футболу»

Цього року на Миколаївщині реалізовано два проєкти «Відкриті уроки футболу». Перший був перенесений через пандемію з 2020 року й відбувся наприкінці травня на стадіоні «Фортуна» в Березанці. Захід був організований Федерацією футболу Березанської громади спільно з відділом освіти, культури, молоді і спорту селищної ради.

Сто дітей загальноосвітніх закладів, батьки та викладачі фізкультури Березанської громади стали учасниками проєкту. Діти брали активну участь у спортивних естафетах з елементами футбольної гри, а також отримали практичні уроки щодо правил дорожнього руху під час катання на самокатах.

На свято завітали почесні гості: селищний голова Валерій Хоміцький, народний депутат України Артем Черноморов, депутат Миколаївської районної ради та заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін, обласний депутат Володимир Погадаєв.

Фото прес-служби УАФ

Вже 6 червня до проєкту, який організовано в рамках святкування Дня міста, долучилася Новобузька територіальна громада. 

На свято до дітей завітали та виступили з вітальними словами міський голова Максим Лагодієнко та заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін.

Після запальної розминки діти розділилися на команди та розпочали своє знайомство з уроками футболу під керівництвом досвідчених тренерів та волонтерів. 

Під час проєкту можливості своєї спецтехніки демонстрували Новобузькі рятувальники 20 ДПРЧ, чим викликали зацікавленість і захват дітей. Також у парку перед стадіоном був проведений майстер-клас із туризму та акція «Графіті на стіні».

Проєкт «Відкриті уроки футболу» вже не перший рік успішно реалізується Українською асоціацією футболу й обласною асоціацією на території Миколаївської області. Заходи відбулися в Первомайську, Вознесенську, Южноукраїнську, Миколаєві, Березнегуватому та цього року — у Березанці та Новому Бузі. 

Традиційно всі діти-учасники проєкту «Відкриті уроки футболу» отримали фірмову футболку в подарунок, а школи-учасниці проєкту — спортивний інвентар.

Фото прес-служби УАФ

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання. Завдяки креативності волонтерів, які напередодні пройшли навчання, організовано безконтактну форму роботи та обмежено одночасне перебування дітей на майданчиках. 

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Української асоціації футболу та не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини