Перша ліга. У «Миколаєва», «ВПК-Агро» та «Ужгорода» — нові тренери

Новий керманич «ВПК-Агро» Олександр Грицай, відомий за роботою в «Зорі» та «Русі», швидко укомплектував свій тренерський штаб. Його помічниками стали Вячеслав Чечер, Павло Таран та Андрій Яковець, що відповідатиме за підготовку воротарів.

Лави цієї команди залишив найіменитіший гравець, екс-півзахисник національної збірної України Павло Ксьонз.

З’явився новий наставник і в дебютанта першого дивізіону — «Ужгорода». Михайло Іваниця, який останнім часом очолював угорський клуб «Торпо», вирішив повернутися додому. Йому вже доводилося тренувати «містян», коли вони виступали ще на аматорському рівні. Іваниці допомагатиме Богдан Блавацький, відомий за роботою у «Волині», «Львові» та польських командах.

А ось лідер нападу закарпатців Олег Вишневський вирішив працевлаштуватися в Австрії. На перегляді перебувають Василь Пиняшко з «Миная» та Сергій Косовський з «Агробізнесу».

У першому контрольному матчі ужгородці розійшлися миром із «Мукачевим» — 0:0, а потім здолали опір «Ворскли», яка цими днями працює на зборі на Закарпатті, — 3:2. Один із м’ячів записав до свого активу капітан господарів, екс-гравець національної збірної України Адріан Пуканич.

А біля керма «Миколаєва» став досвідчений фахівець Сергій Шевченко, який минулої осені очолював друголігову «Таврію Сімферополь». Оскільки лави «містян» залишили всі гравці основного складу, Шевченку доведеться формувати практично нову команду.

У своєму першому контрольному матчі в це міжсезоння «Прикарпаття» перемогло «Львів» — 2:1. Літніми новачками іванофранківців стали вихованці львівського футболу Роман Толочко та Михайло Писко, які минулої весни захищали кольори «Авангарду» з Краматорська.

Залишили «Прикарпаття» Ярослав Конкольняк, Орест Януш, Андрій Вацеба, Юрій Шпирка, Сергій Мелінішин, Валерій Сад, Василь Курко та Анатолій Ульянов.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини