«Відкриті уроки футболу» — проєкт, де кожна дитина є переможцем

«Важливою соціальною місією проєкту є те, що найбільшу увагу ми приділяємо та залучаємо до участі дітей-переселенців зі сходу України й Криму, а також дітей військовослужбовців», — зазначає перший віце-президент Української асоціації футболу Анатолій Демяненко. 

Фото прес-служби УАФ

Уже другий рік поспіль проєкт «Відкриті уроки футболу» проходить у новому форматі, адаптованому до всіх санітарних та протиепідемічних норм. Традиційно сезон цьогорічних фестивалів розпочався у квітні з навчання — трьох семінарів, що проходили в Запоріжжі для волонтерів та лідерів проєкту. Зважаючи на пандемію коронавірусу, під час семінарів велику увагу було зосереджено на тому, щоб навчити волонтерів проводити активності проєкту в новому форматі.

Фото прес-служби УАФ

«Проєкт надає гарну можливість залучити до занять спортом усіх школярів та організувати для них перші відкриті уроки футболу, які ведуть підготовлені тренери, волонтери й відомі гравці. Завдяки цікавим майстер-класам хлопці та дівчата захоплюються футболом, записуються до секцій та здобувають перші у своєму житті маленькі перемоги. 

Безпосередньо у фестивалях на сьогодні взяли участь 2700 дітей, які раніше не займалися спортом. Цікаво, що одним із позитивних результатів проєкту є також розвиток жіночого футболу, адже серед учасників фестивалів було більше третини дівчат, багато з яких уперше знайомилися з азами футбольної гри. 

Фото прес-служби УАФ

«Відкриті уроки футболу» розвивають волонтерську мережу. Цьогоріч у нас уже залучено 675 волонтерів, більшість із них виявила бажання стати регулярними учасниками соціальних проєктів УАФ, а деякі — і пройти підвищення кваліфікації на нещодавно запроваджених курсах D-диплому УАФ. 

Фото прес-служби УАФ

«Відкриті уроки футболу» пройшли у 27-ми громадах, і в результаті проєкту регіони отримали велику кількість футбольних м’ячів, інвентарю та екіпіровки, що є особливо актуальним для невеликих містечок і сільських районів. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, насамперед Представництву Європейського Союзу в Україні, які надали активну підтримку, особливо у східних і південних областях», — підсумував перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко.

Фото прес-служби УАФ

Нагадуємо, що проєкт «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools) здійснюється в рамках діяльності зі співпраці між громадянським суспільством і громадським сектором задля миру, соціальної інтеграції та захисту дітей в Україні, що фінансується Європейським Союзом. Основними виконавцями в реалізації проєкту виступають Асоціація крос-культурних проєктів (Данія), Українська асоціація футболу, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld (Німеччина) у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини