Олександр Караваєв: «Нам потрібно дуже багато уваги приділяти стандартам»

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв прокоментував поразку у чвертьфіналі Євро-2020 від команди Англії (0:4).

Синьо-жовті завершили свій шлях на чемпіонаті Європи за підсумками поєдинку з англійцями. Після гри такий результат прокоментував Олександр Караваєв.

«Звичайно, важкий матч, дуже багато голів пропустили, майже всі — зі стандартів. Особливо прикро, що на перших хвилинах в обох таймах пропустили по голу. Це сильно б’є по психології. Ми готувалися до суперника, знали, що вони чудово шукають зони за гравцями. Навіть після першого голу ми діяли добре, особливо не давали англійцям створювати моменти. У нас були шанси, можна було щось із них витиснути.

Але клас залишається класом. Тут потрібна концентрація щосекунди. Адже коли даєш невеликий проміжок, то на такому рівні цього не пробачають. І, звісно, нам потрібно дуже багато уваги приділяти стандартам.

Навіть поступаючись у зрості, можна вигравати боротьбу у високих гравців. Головне — правильно розміщуватися та виконувати необхідні дії. Але англійці дуже добре діяли при стандартах. Ми втратили концентрацію, й нам забивали таким чином.

Відсутність Маліновського? У нас усі рівні — будь-який гравець може вийти на поле та зіграти на будь-якій позиції. У нас дуже серйозна конкуренція. Не сказав би, що відсутність Руслана сильно вплинула на гру. В першому таймі ми дуже добре діяли, перекривали зони. Звичайно, завжди хочеться, щоб було підсилення, особливо при виході на заміну.

Ця поразка змазала загальне враження від нашого виступу на Євро, оскільки ми по-іншому готувалися до матчу. Навіть не думали про негативний підсумок. Ми грали на результат, навіть коли пропустили швидкий м’яч. У першому таймі грали непогано, але пропущений гол на початку другого тайму дуже сильно підкосив команду», — сказав Караваєв.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини