Сергій Сидорчук: «Усе вирішили стандартні положення — три м'ячі із чотирьох забиті ударами головою»

Півзахисник національної збірної України Сергій Сидорчук прокоментував поразку у чвертьфіналі Євро-2020 від команди Англії (0:4).

Синьо-жовті завершили свій шлях на чемпіонаті Європи за підсумками поєдинку з англійцями. Після матчу своїми думками поділився півзахисник національної команди Сергій Сидорчук.

«План на гру у нас був. Ми знали, що суперники добре пресингують у перші 25 хвилин, а потім просідають. Через пропущений швидкий гол у нас не вийшло виконати план. Потім начебто вирівняли гру. Травма Кривцова внесла свої корективи, тому що ми готувалися грати за однією схемою. Сергій — великий помічник при стандартних положеннях. Його втрата вплинула в цьому плані.

Нам не потрібно було відходити від своєї гри, структура була непогана. Але все вирішили стандартні положення — три м'ячі із чотирьох забиті ударами головою. Це наші помилки, стандарти зіграли з нами злий жарт.

Під час розмови в перерві в нас було налаштування на те, що ми можемо ще додати й забити. Але, знову ж таки, у другому таймі ми пропустили швидкий гол. Був необов’язковий фол із мого боку. Не хотілося його робити, але так вийшло. Англійці із цього штрафного й забили. Після пропущених м’ячів було важко повернутися в гру.

Ми готувалися до суперника, знали, що він так діятиме. В Англії попереду грають швидкі футболісти. Потрібно було якомога краще перекривати середину поля. Наші три опорні півзахисники старалися перехоплювати м’яч і відразу віддавати на нападника. Англійці в перші півгодини гри показують високий пресинг, тому ми мали виходити з-під нього таким чином. У першому таймі ми вирівняли гру, почали непогано діяти, але в поєдинках із такими командами все вирішують дрібні деталі.

Зараз не найкращі відчуття через такий результат. Мені здалося, що він трохи не по грі. Саме тому сумно. Якщо ж абстрагуватися від результату поєдинку з Англією, то турнір ми провели доволі непогано.

Хто заслуговує перемоги на Євро? Я думаю, у першу чергу це залежить від виконаної роботи. Ближче до перемоги, думаю, італійці», — сказав Сидорчук.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини