Збірна України на Євро-2020: фокус на матч 1/8 фіналу проти Швеції

До Глазго синьо-жовті прибули опівдні. Рівно чотири години льоту з Бухареста — і збірна України опинилася на летовищі найбільшого міста Шотландії.

Пройшовши паспортний контроль у будівлі, що розташована за 100 м від місця паркування літака МАУ, збірники одразу ж перейшли до автобуса і ще за півгодини були в готелі Crownе Plaza, який на кілька днів стане українською резиденцією.

Фото Павла Кубанова

На відміну від Амстердама, біля готелю збірну України не зустрічав ніхто, за винятком двох українських репортерів, які зняли приїзд команди з дистанції навіть більшої, ніж необхідна соціальна. Взагалі слід сказати, що на вулицях Глазго вдень було доволі порожньо. Лише їдучи на вечірнє тренування, наша національна команда відчула скупчення людей у місті через автомобільний трафік у годину пік.

Фото Павла Кубанова

Славна арена «Хемпден Парк» так само вражала розмірами і… порожнечею, хоча цього разу очікуваною, адже на передматчевому тренуванні й не може бути вболівальників. Однак зважаючи на суворі карантинні вимоги щодо в’їзду до Великої Британії, підсилені місцевою владою, й українські, і шведські вболівальники не зможуть потрапити й на матч — окрім тих етнічних представників згаданих національностей, які мешкають тут. Отже, як очікується, із 12 тис. місць, які за дозволом влади можуть бути заповнені на 50-тисячній арені, у кращому випадку буде заповнена лише половина. Тож величезні шотландські прапори, намальовані на трибунах «Хемпдена», цілком імовірно, будуть добре помітні завтра під час трансляції поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи. Нічого не вдієш, коли на дворі ковідні обмеження...

Фото Павла Кубанова

Українська діаспора Великої Британії обіцяє під’їхати до Глазго завтра, наповнивши українським духом вулиці цього міста. Як відомо, британські українці традиційно активно підтримують свою національну команду по всьому світу, а через пандемію не мали такої можливості вже тривалий час, тож навряд чи пропустять таку унікальну нагоду. В усякому разі збірна України дуже розраховує на підтримку своїх відданих фанів!

Фото Павла Кубанова

Сьогодні на «Хемпден Парк» тренувалися усі 25 футболістів. Олександр Зубков продовжував працювати індивідуально, але вже кілька разів добряче приклався до м’яча. На початку тренування Андрій Шевченко привітав у центральному колі іменинника дня — одного з найдосвідченіших гравців синьо-жовтих Андрія Пятова, якому сьогодні виповнилося 37 років. Команда винагородила капітана теплими оплесками, а вже на вечері був традиційний смачний десерт із такої нагоди святковий торт. До того ж нагода подвійна, адже сьогодні Україна святкує День Конституції.

Фото Павла Кубанова

Зрештою, якщо дивитися в суть питання, то настрій у команди позитивний, але водночас вона сконцентрована та максимально мотивована. Усі добре розуміють, який унікальний матч завтра проведуть у першому в історії збірної України плей-офф чемпіонату Європи. Тож усі хлопці готові віддати всі сили заради досягнення того, про що мріє нині вся країна.

Сьогодні команда провела повноцінне передматчеве тренування, упродовж якого тренерський штаб мав нагоду відпрацювати ігрову схему на завтра, а також визначитися зі стартовим складом на поєдинок. Тож усі думки та налаштування спрямовані на гру.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини