Офіційно. УЄФА скасував правило виїзного голу в турнірах під своєю егідою

Дотримуючись рекомендації комітету з клубних змагань і комітету із жіночого футболу, Виконавчий комітет УЄФА, членом якого є президент УАФ Андрій Павелко, 24 червня затвердив пропозицію щодо скасування так званого правила виїзного голу в усіх своїх клубних турнірах (серед жінок, чоловіків і юнаків) починаючи із кваліфікації сезону-2021/2022, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Правило виїзного голу застосовувалося для визначення переможця у двоматчевих протистояннях, якщо обидві команди забивали однакову кількість м'ячів за сумою двох зустрічей. У подібному випадку команда, що забила більше м'ячів на виїзді, вважалася переможцем і виходила до наступного раунду. Якщо команди забивали рівну кількість м'ячів удома й у гостях до кінця основного часу матчу, призначався додатковий час. Якщо ніхто не забивав в овертаймі, долю протистояння вирішувала серія пенальті.

Відповідно до цього рішення, надалі голи на виїзді не матимуть додаткового значення у двоматчевих протистояннях. Якщо після закінчення основного часу поєдинку рахунок за сумою двох зустрічей буде рівним, призначатимуться два додаткові тайми по 15 хвилин. Якщо в додатковий час команди не заб'ють або заб'ють однакову кількість м'ячів, для визначення переможця в парі буде проведено серію 11-метрових.

Оскільки голи на виїзді більше не матимуть додаткового значення, їх також приберуть із критеріїв, що використовуються при розподілі місць у групах, коли дві або більше команд набирають однакову кількість очок. При цьому їх залишать у якості додаткового критерію для всіх матчів групового етапу, якщо за іншими критеріями розподілити команди не можна (більша кількість голів на виїзді в усіх матчах групового етапу). Таким чином, буде збережено максимальну кількість спортивних критеріїв.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.12.2023 12:48

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом УЄФА Александером Чеферіном

Президент УЄФА Александер Чеферін і Президент України Володимир Зеленс...

28.06.2023 21:34

Офіційно. Підсумки червневого засідання Виконавчого комітету УЄФА

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні відбулося засідання виконавчого...

24.06.2023 10:44

УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з приводу протиправних дій терористичної держави

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території...

06.04.2023 23:56

Збірна Англії стала переможцем першої жіночої Фіналіссіми

У дебютному розіграші жіночого Кубка чемпіонів КОНМЕБОЛ-УЄФА зустрілис...

Підписатися на новини