Олександр Караваєв: «На полі в усіх мало що виходило, було дуже багато браку»

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв прокоментував поразку від Австрії на Євро-2020.

У третьому турі групового етапу чемпіонату Європи синьо-жовті поступилися австрійцям із рахунком 0:1. Тож тепер збірна України може пробитися до плей-офф лише за рейтингом третіх місць. Після матчу своїми думками поділився Олександр Караваєв.

«Ми спустошені, не розуміли, що відбувається. Тренувалися у звичному режимі, були готові, розуміли, наскільки важливий цей матч. Усе залежало від нас. Але на полі в усіх мало що виходило, було дуже багато браку. Важко сказати, із чим це пов’язано. Будемо розбиратися. На другий тайм ми вийшли, розуміючи, що нам нічого втрачати, і потрібно витискати із себе максимум. Але нам не вдалося забити.

Австрійці перебудувалися зі своєї звичної схеми, адже зазвичай вони грають із трьома захисниками та п’ятьма півзахисниками, або ж навпаки. Сьогодні ж суперники зіграли в чотири захисники. Їхня група атаки та гравці в центрі поля дуже добре накривали, тож нам було складно вийти.

Але перед грою тренерський штаб нам вказав на цей нюанс, що суперники будуть пресингувати, тож нам потрібно грати їм за спину у відкриті зони. Проте в нас було дуже багато браку, через що робити це було складно.

У перерві тренери сказали, що нам треба заспокоїтися та повернутися в гру. По першому тайму було видно, що ми не ввійшли у гру, а Австрія більше домінувала. Тож нам потрібно було зі свіжою головою вийти на другу 45-хвилинку та грати у свій футбол. Ми розуміли, що необхідно додавати в усіх аспектах, що й намагалися робити після повернення на поле.

Який матч був найскладнішим? Важче було грати проти нідерландців, бо вони більш швидкі й технічні, краще розкривали зони. Сьогодні було важко по-своєму, але австрійці давали грати. У нас були свої зони, але ми ними не скористалися.

Якщо до початку поєдинку все було в наших руках, то тепер від нас нічого не залежить. Якщо удача нам посміхнеться, то ми будемо дуже раді. Подивимося, як складуться інші матчі. Ми поки що знаходимося тут, поки що шанси є», — сказав Караваєв.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини