Сергій Кривцов: «Румунські вболівальники підтримують нас, це приємно»

У черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Сергій Кривцов та Георгій Бущан.

Наводимо відповіді на запитання Сергія Кривцова.

— Чи доводилося вам раніше грати проти нападника збірної Австрії Марко Арнаутовича? Може, отримували від когось поради щодо того, як діяти проти нього?

— Особисто проти нього я не грав. Знаю про його високу кваліфікацію, він довго виступав в англійській Прем’єр-лізі. Поряд із ним, напевно, діятиме ще один потужний форвард. План на гру та спосіб протидії їм ми дізнаємося від нашого тренерського штабу.

— На сайті Transfermarkt склад Австрії коштує майже вдвічі дорожче. Що ви думаєте із цього приводу?

— Скажу лише, що гроші у футбол не грають. 

— Зараз надзвичайно популярним з-поміж гравців збірної України є Андрій Ярмоленко, як ви до цього ставитеся?

— Так, Андрій зараз популярний, це цілком закономірно, адже він — лідер нашої команди. Ярмоленко заслужив це своїми виступами в останніх матчах.

— Як підтримка вашої родини на вас впливає?

— Підтримка близьких є дуже важливою. Матч із Північною Македонією вони дивилися разом по телебаченню. Діти вперше спостерігають за таким турніром та розуміють, наскільки цей чемпіонат є важливим для нас. Вони телефонують після кожного поєдинку. Також вони дивилися фільм «Особлива атмосфера», кажуть, що отримали дуже сильні враження, йшли мурашки по шкірі.

— Як ви оціните якість газону на стадіоні «Арена Націонале», та чи відчуваєте ви підтримку румунської публіки?

— Газон на стадіоні у відмінному стані, дуже хороший дренаж. Місцеві вболівальники більше підтримують нас, це приємно. Нас пов’язує із цією країною тренер, Мірча Луческу, із ним працював я, а зараз працює Георгій Бущан.

— Як ви оціните дії захисників збірної у перших двох матчах на Євро?

— Захист — це не тільки лінія із чотирьох чи п’ятьох гравців. Захищається та пропускає голи вся команда. У нас були тактичні заняття, ми розбирали помилки під час оборони, повірте, це стосується всіх гравців, які брали участь у поєдинках. У нас командний вид спорту, не можна індивідуально когось виділяти чи звинувачувати.

— Збірну України в матчі з Австрією влаштує нічия, австрійців за певних розкладів вона також може влаштувати. Як це може вплинути на гру?

— Ми виходимо на кожен поєдинок заради перемоги та не думаємо про наступних суперників, поки не зробимо цей крок.

— Якби у вас був вихідний та ви могли його провести без обмежень, на свій розсуд, який би вибір ви зробили?

— Насамперед вийшли б прогулятися центром, адже перебуваючи у столиці країни, хотілося б відвідати визначні місця, насолодитися красою міста. На жаль, зараз ми не маємо такої можливості через карантинні обмеження.

— Чи вдається вам дивитися матчі команд з інших груп? Яка збірна, на вашу думку, демонструє найсильніший футбол на цьому відрізку турніру?

— Так, ми дивимося інші поєдинки, вечірні — майже всі. Італія, як на мене, зараз виглядає найбільш підготовленою командою, також виділяється Франція. Я для себе виокремив трьох-чотирьох фаворитів, подивимося, як складатиметься турнір надалі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.07.2021 16:42

Роман Яремчук: «Англія — дуже якісна команда, чудово діє в атаці та в захисті. Ми повинні бути дуже уважними»

Сьогодні в Римі відбулася прес-конференція гравців збірної України Рус...

01.07.2021 16:34

Руслан Маліновський: «Нам не потрібно боятися Англію, а треба виходити й виконувати план на гру»

Сьогодні в Римі відбулася прес-конференція гравців збірної України Рус...

30.06.2021 03:03

Андрій Шевченко: «Хочу привітати всіх українських уболівальників із цим історичним моментом»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференці...

Підписатися на новини