Президент України Володимир Зеленський подякував гравцям та тренерам збірної за результат у грі з Північною Македонією

Голова Держави опублікував пост у Facebook, присвячений перемозі команди Андрія Шевченка в матчі Євро-2020.

«Сьогодні Україні була потрібна лише перемога, — написав Володимир Зеленський. — І сьогодні наші хлопці її здобули. А все інше — вже не має значення.

Щойно говорив про це з головним тренером збірної України з футболу Андрієм Шевченком. Усім гравцям, тренерському штабу та персоналу збірної переказав вітання й подяку за важливий результат.

Від Києва до Бухареста — майже 1000 кілометрів, але це взагалі не відстань для потужної хвилі підтримки для нашої збірної від усієї країни. За словами гравців, вони відчували цю підтримку всі 90 хвилин.

І, здається, це були 90 хвилин масштабної синхронізації понад 40 мільйонів українців. Біля екранів на літніх майданчиках, біля офісних комп’ютерів, домашніх телевізорів, радіоприймачів і смартфонів, від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Сімферополя — всі ми радісно кричали, коли забив Ярмоленко, потім знову кричали, коли забив Яремчук, потім обурювалися через пенальті в наші ворота, всією країною пили заспокійливе в останні п'ять хвилин і всією країною обіймалися після фінального свистка.

Попереду — декілька днів, аби відновити сили, нервову систему та зірваний голос, щоб у матчі з Австрією знову великою єдиною сорокамільйонною хвилею заряджати нашу збірну України.

Тільки Україна! Тільки перемога!»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

Підписатися на новини