Андрій Шевченко: «Північна Македонія останніми роками здобула кілька перемог над топ-командами. Ми повинні бути уважними»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію, присвячену завтрашньому матчу другого туру групового турніру Євро-2020 із командою Північної Македонії.

— Із Нідерландами збірна України показала хорошу гру, але поступилася. Яка тепер атмосфера в команді? Ви впевнені в собі напередодні наступного поєдинку?

— Атмосфера дуже хороша. Ми провели непоганий матч, нам трохи не вистачило для позитивного результату. Реакція команди була відмінна. Позитивно дивимося на майбутню гру.

Це третє Євро поспіль, де під час матчу збірної України очікується серйозна злива. Так було в Донецьку у 2012-му й у Ліоні у 2016-му. Чому так не щастить із погодою? Чи важко грати після паузи у грі, пов'язаної зі зливою?

— Я не дивився прогноз погоди на завтра. Вплинути на це ми ніяк не можемо. Як природа розпорядиться, за таких умов і будемо грати.

Чи давали ви поради підопічним щодо гри під час зливи?

— Погода враховується завжди. Якщо буде злива, сподіваюся, вона не буде такою, що доведеться зупиняти матч. Будемо сподіватися, погода зміниться. Треба хоча б мати можливість провести гру без зупинок.

Наскільки важливою є ваша настанова гравцям перед матчем?

— Ми чудово розуміємо, які завдання стоять перед нами. Команда готується, налаштовується. Для нас це дуже престижний і важливий турнір, адже не щороку Україна потрапляє до фінальної частини чемпіонату Європи. Кожен футболіст розуміє важливість і усвідомлює відповідальність за свою та командну гру. Зайві слова й налаштування тут не потрібні.

Що вдалося збірній України в матчі з Нідерландами, а що не вийшло?

— Ми дуже добре виходили з оборони в атаку, було багато цікавих продовжень. Єдине — нам не вистачало реалізації, а саме — останнього пасу й удару. Не вийшло створити того тиску в центрі поля, на який ми розраховували. Маючи якісних гравців, Нідерланди десь підтиснули нас, особливо до кінця першого тайму. Нам було важко вийти з оборони. У другому таймі, особливо після пропущених м'ячів, була хороша реакція, команда піднялася в другу зону. Ми почали краще пресингувати й створювати моменти. Був як позитив, так і негатив.

Ми розуміємо, що в матчах із командами топ-рівня все перекрити неможливо, як і передбачити всі можливі ситуації. Ми повинні розуміти, коли потрібно закрити фланги або середину поля, при цьому не послаблюючи своїх позицій. Тут потрібно було прийняти рішення, як балансувати гру. Я вважаю, що команда все робила правильно. Гра вийшла цікавою, відкритою. Найголовніше, що глядачі отримали задоволення. Команда показала себе добре. Єдине, чого нам хотілося б, — досягти кращого результату.

Але ця гра вже в минулому, я б хотів трохи менше про неї говорити. У нас серйозний матч проти Північної Македонії. Ця команда заслуговує на повагу, у неї є характер. Вона грає у своєму стилі за схемою 5—3—2. Команда непогано виходить у контратаки. За останні роки в них було кілька хороших ігор і перемог над топ-командами. Ми повинні бути уважними, особливо під час контратак суперника.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини