Збірна України на Євро-2020: повернення до Бухареста та заміна тренувального поля через негоду

Збірна України повернулася до Бухареста після обіду: вилетівши з Амстердама опівдні, чартер із синьо-жовтими на борту за дві з половиною години приземлився в уже добре знайомому нашій команді аеропорту Баняса.

Фото Павла Кубанова

А далі — все за протоколом: трап — автобус — готель — обід. Незмінний графік роботи продовжився прес-конференцією двох учасників учорашнього матчу, Миколи Матвієнка та Іллі Забарного. Серед різноманітних питань, що стосувалися гри, було одне цілком несподіване — про конфлікт між гравцями національної команди, що начебто виник у роздягальні. Питання відверто здивувало центрбеків збірної, бо навіть щонайменшого натяку на хоча б якесь напруження між хлопцями немає, не кажучи вже про можливість конфлікту. Уся команда сприйняла поразку мужньо: потрібно взяти все найкраще, що вдалося в цій грі, до наступних поєдинків, зробивши правильні висновки з допущених помилок. Команда з високо піднятою головою дивиться в майбутнє, відчуваючи потужну підтримку десятків мільйонів українців.

Фото Павла Кубанова

Вечірнє тренування, в якому взяли участь виконавці, що не грали з Нідерландами, а також Микола Шапаренко, який провів на полі «Йохан Кройфф Арени» близько 30 хвилин, відбулося не на «Волунтарі», а на іншому стадіоні — із промовистою назвою «Аркул де Тріумф». Причиною тимчасової зміни тренувального поля стали зливи, що налетіли на Бухарест за час відсутності тут українців. Як наслідок, дренаж «Волунтарі» не впорався з великою кількістю опадів, тому цей газон слід поберегти для наступних занять.

Фото Павла Кубанова

Що стосується арени, де збірники тренувалися сьогодні, то це затишний щойно зведений стадіон. Названа на честь Тріумфальної арки, розташованої поруч, мультиспортивна споруда, збудована на місці старого стадіону, який носив таку саму назву й був зведений більш ніж сто років тому — 1913 року. Тепер же на 8-тисячній арені є сучасна система водовідведення, яка дозволяє легко переносити потужні зливи, що накривають цими днями Європу.

Фото Павла Кубанова

Річ у тім, що організатори визначили цей стадіон як трансферний тренувальний — для тих команд, які приїжджають грати до Бухареста у статусі гостей, через що збірній України, яка базується на Євро у столиці Румунії, було запропоновано «Волунтарі». Але погода вносить свої корективи, тому й завтрашню вечірню сесію синьо-жовті проведуть біля Тріумфальної арки. Як буде далі — покаже погода та гнучкість організаторів.

Завтра вранці щоденні зустрічі з представниками ЗМІ в Українському медіацентрі продовжать гравці Едуард Соболь та Олександр Тимчик, прес-конференція яких розпочнеться об 11.15.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини