Микола Матвієнко: «Матч із Північною Македонією — один із найважливіших, у ньому потрібно обов'язково перемогти»

Сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті відбулася чергова прес-конференція гравців національної збірної. Зі ЗМІ спілкувалися Микола Матвієнко та Ілля Забарний.

Наводимо відповіді на запитання Миколи Матвієнка.

— Наскільки критичною виявилася травма Олександра Зубкова в матчі з Нідерландами? Саме після цього суперник перехопив ініціативу...

— Зубков — важливий елемент нашої команди, ми на нього дуже розраховували. Шкода, що так вийшло. Перехоплення ініціативи суперниками не пов'язане саме із заміною. Кожен, хто виходить на поле, знає, що йому потрібно робити. Марлос вийшов на заміну і, на мою думку, непогано виконував свої функції.

— Якою була психологічна установка на Нідерланди? Чим вам запам'ятається цей поєдинок?

— Тим, що для більшості з нас це перший такий великий турнір. Ми до цього йшли, хотіли показувати свій футбол, дуже старалися. Місцями, думаю, у нас це непогано виходило.

— Яким є психологічний стан команди після настільки прикрої поразки?

— Ми знаємо, що в нас ще два дуже важливі матчі, не можна опускати руки. Учора всі були трошки засмучені, а сьогодні вже з новими силами готуємося до наступних ігор.

— Що ви можете сказати про Романа Яремчука як про форварда й як про людину?

— Тут багато говорити не потрібно. Роман — дуже хороша людина, сильний нападник, хижак, проти нього завжди складно діяти на тренуваннях. Я сподіваюся, що надалі він перейде в топ-клуб.

— Що можете сказати про форварда збірної Північної Македонії Горана Пандєва? Може, ви переглядали матч цієї команди з Австрією?

— Учора встигли трохи подивитися перший тайм. Конкретних відеомоментів поки що не переглядали. Пандєв — досвідчений футболіст, пограв у хороших командах. Помітний його рівень, він добре чіпляється за м'яч. Природно, уже не такий швидкий через вік. Однак це не заважає йому показувати хорошу гру на такому турнірі.

— Матч Нідерланди — Україна називають найбільш видовищним на Євро-2020, а гол Ярмоленка — найяскравішим. Що ви думаєте із цього приводу?

— Сьогодні, як на мене, чехи вже забили цікавіший гол. Що я можу додати... Ми всі прагнули до цього, довго йшли. Викладаємося на сто відсотків, намагаємося показати все, що в нас є.

— Багато румунів пов'язано з Україною. Чи будуть вони підтримувати збірну в Бухаресті?

— Я дуже на це сподіваюся. Думаю, що українська діаспора також прийде. Запрошую всіх на стадіон, сподіваюся на сильну підтримку.

— У матчі проти Північної Македонії потрібно обов'язково перемагати?

— Звісно. Ми на кожну гру прагнемо виходити, щоб заробити три очки. Неважливо, яка це гра. Так сталося, що це одна з найважливіших наших ігор на даному етапі, в якій потрібно обов'язково перемогти.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини