Мирон Маркевич: «З оптимізмом чекаємо на матчі підопічних Андрія Шевченка й тримаємо кулаки за нашу головну команду країни»

Голова комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич вважає, що команда Андрія Шевченка може вистрілити на майбутньому чемпіонаті Європи.

Сьогодні стартує чемпіонат Європи, в якому, як відомо, візьме участь і збірна України. Про свої очікування перед цим турніром розповів голова комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич.

— Мироне Богдановичу, чого ви чекаєте від майбутнього форуму?

— Не тільки я, але й усі вболівальники в очікуванні такого великого турніру, якого ми не бачили три роки. Усі скучили за такого роду змаганнями. Головне, що чемпіонат Європи пройде з глядачами, оскільки за порожніх трибун це не буде святом футболу. Я чекаю класної гри від усіх команд.

— Хто для вас є фаворитом Євро?

— Однозначно когось назвати складно. Я б виділив кілька команд. Це — Франція, Іспанія, Португалія, Англія, Бельгія. Сподіваюся, що й збірна України пройде якнайдалі.

— У плані ігрових якостей хто вам найбільше імпонує? Збірну України не беремо до уваги.

— Бельгійці.

— Ця збірна за стилем гри чимось схожа на команди, які ви очолювали...

— Так (посміхається). У збірної Бельгії багато класних виконавців. Думаю, в їхнього наставника є головний біль, кого ставити в стартовий склад. А якщо й Азар набере форму, то ця команда буде для мене мало не головним претендентом на перемогу в чемпіонаті Європи.

— Як ви думаєте, на цьому Євро ми дізнаємося нові імена?

— Гадаю, що так. І дуже хочеться, щоб серед них були й українські виконавці.

— Наприклад?

— Руслана Маліновського та Олександра Зінченка і так всі знають (посміхається). Тому я чекаю прориву від Віталія Миколенка, Іллі Забарного, Георгія Бущана... Сподіваюся, що й Роман Яремчук продовжить забивати так, як він це робив у чемпіонаті Бельгії.

— Які сильні сторони є в команди Андрія Шевченка?

— Насамперед це зіграність, оскільки проглядається основний склад. Є футболісти, які грали частіше за інших. Я бачу у хлопців упевненість у своїх силах. Тим більше що й фізичні кондиції синьо-жовтих обнадіюють, а за останні дні, вважаю, тренерський штаб виведе команду на максимум функціональних можливостей. Будемо з оптимізмом чекати на матчі підопічних Андрія Шевченка в групі.

— Тренуючи свої команди, ви прищеплювали їм атакувальний стиль гри, відповідно, у тренера повинен бути якісний вибір нападників. У Яремчука хороша підстраховка?

— Непросте питання. Кандидатура Яремчука на місце в старті поза конкуренцією, а першим запасним, я так розумію, буде Бєсєдін. Подивимося, може, й Довбик вистрілить.

— Щоб у плей-офф розраховувати на не такого авторитетного суперника, потрібно вигравати групу. Ми можемо, наприклад, обіграти Нідерланди?

— Чому ні? Найчастіше перша гра проходить приблизно в рівній боротьбі. Зрозуміло, що з господарями буде непросто, але не так зараз страшний чорт, як його малюють. В якому стилі буде діяти збірна України? Про це знає тільки головний тренер, але, думаю, що наша команда може й на контратаках діяти, і пресингувати суперника на його половині поля. Подивимося.

— Нинішня збірна України може перекрити результати 2012-го й 2016 років?

— За 2016 рік я взагалі мовчу, а 2012-й?.. Усі чекають від нашої збірної як мінімум виходу з групи, про що говорив і Андрій Шевченко.

— А для вас особисто який результат синьо-жовтих вважався би задовільним?

— Хотів би бачити збірну України в півфіналі чемпіонату Європи. Потрібно ставити високу планку. За вдалого збігу обставин та супутнього фарту можна поборотися за місце в четвірці кращих збірних континенту. Але тут дуже важливо уникнути травм, оскільки для нас це може стати проблемою. Тому віримо в краще й тримаємо кулаки за нашу головну команду країни.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.07.2021 11:00

Мирон Маркевич: «Результат на Євро, поза всяким сумнівом, можна занести збірній України до активу»

Голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич вважає,...

01.02.2021 11:00

Мирон Маркевич: «За цікавою роботою не встиг помітити, що мені вже 70»

Сьогодні, 1 лютого, заслуженому тренеру України, голові Комітету націо...

04.01.2021 14:00

Мирон Маркевич: «Хочеться, аби в Лозанні перемогла справедливість»

Голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич підбив...

17.10.2020 15:02

Мирон Маркевич: «Стратегічне завдання, залишитися в дивізіоні А, збірна України, думаю, виконає»

Голова комітету збірних Мирон Маркевич з оптимізмом чекає на останні д...

Підписатися на новини