Жіноча збірна України у виїзному матчі в Хіросімі поступилася команді Японії

Підопічні Наталії Зінченко провели гостьовий товариський матч, в якому пропустили вісім м'ячів від японок.

У травні футбольні асоціації України та Японії досягли домовленості щодо проведення поєдинку між національними жіночими збірними двох країн.

Зустріч проходила в рамках святкування 100-річчя Японської асоціації футболу та з метою підготовки команд до офіційних матчів. Протистояння між збірними Японії та України стало першим в історії цих команд. Гра відбулася в місті Хіросіма на арені Edion Stadium Hiroshima.

Фото womensfootball.com.ua

Нагадаємо, що національна команда Японії — учасник та господар Олімпійських ігор, які в липні цього року стартують у Токіо. Відповідно до жеребкування ця збірна потрапила до групи Е й зіграє зі збірними Великої Британії, Канади та Чилі.

Підготовку до XXXII літніх Олімпійських ігор японки розпочали 11 травня, а вже в червні до гравців із національного чемпіонату приєдналися футболістки, що виступають за кордоном. У рейтингу жіночих збірних ФІФА японки посідають 11-е місце, тоді як українки — 31-е.

На жаль, практично весь матч суперниці синьо-жовтих домінували та забили по чотири м'ячі в кожному з таймів. Уже на п’ятій хвилині після помилки в обороні наші дівчата дозволили японкам відкрити рахунок. Ближче до перерви господарки забили ще тричі.

У другому таймі ситуація не змінилася. Японки продовжували тиснути за рахунок флангових передач, завдавали потужних ударів. У підсумку опонентки зупинилися на позначці у вісім забитих м'ячів.

Товариський матч жіночих збірних

Японія — Україна — 8:0 (4:0)

Голи: Шіокоші (5, 41), Івабучі (30, 58), Такарада (38), Сугіта (80), Танака (89, з пенальті), Момікі (90).

Японія: Ямашіта, Сімізу, Кумагаї, Такарада (Доко, 84), Кітамура, Шіокоші (Момікі, 60), Накаджіма, Міура (Хаяші, 67), Хасегава (Сугіта, 67), Івабучі (Ендо, 76), Сугасава (Танака, 60).

Україна: Саніна (Бондарчук, 82), Філенко, Подольська (Корсун, 46), Шматко, Басанська, Куніна (Христюк, 76), Петрик (Кочнєва, 34), Овдійчук, Калініна, Малахова (Г. Вороніна, 46), Козлова (Андрухів, 60).

Українська збірна цим матчем розпочала підготовку вже до майбутніх протистоянь у кваліфікації чемпіонату світу-2023, які стартують восени поточного року. За результатами жеребкування синьо-жовтим у рамках групи В випало зіграти проти команд Іспанії, Шотландії, Угорщини та Фарерських островів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини