Андрій Шевченко: «Певний тиск гравці відчуватимуть. Але це приємний тиск, оскільки фінальна частина Євро — один із найвідповідальніших моментів»

У Бухаресті в Українському медіацентрі відбулася прес-конференція головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка.

— Дуже приємно, що нас тепло зустріли в Бухаресті, — сказав Андрій Шевченко. — Велике спасибі організаторам за прийом. Також розташування збірної вже відвідав Мірча Луческу. Хлопці добре розмістилися. Ми дуже задоволені умовами.

— Чому ви вирішили прибути до Бухареста так рано? Чи спілкувалися ви з колишнім гравцем київського «Динамо» Флоріном Чернатом?

— Ми раді бути тут. Організація й готель чудові. Ми контактуємо із Чернатом, він допомагає моїй команді. 

— Наскільки важлива для вас робота Мірчі Луческу в «Динамо»? У збірній України представлено 10 гравців із цієї команди.

— Мірча провів відмінну роботу, виграв чемпіонат, команда демонструвала чудову гру. У збірній України традиційно найбільше гравців представляють «Динамо» й «Шахтар». Луческу працював в обох клубах, він — один із найуспішніших тренерів в Україні. Безумовно, він допомагає українським футболістам прогресувати.

— Про що ви розмовляли з Луческу?

— Насамперед він приїхав до нас, щоб привітати. Мірча працює в Україні. Він розуміє, що йому не потрібно бути втягнутим у нашу роботу. Звичайно, він допоможе нам, якщо щось знадобиться. Але ми з командою тут робимо іншу роботу напередодні турніру.

— Чи відчуваєте ви, що хвилювання з кожним днем ​​зростає? Чи команда готова насолоджуватися Євро сповна?

— Певний тиск гравці відчуватимуть. Але це приємний тиск, оскільки фінальна частина Євро — один із найвідповідальніших моментів. Хлопці повинні насолодитися цим відчуттям і впоратися з ним. Ми не нагнітаємо обстановку, працюємо за розробленим планом. У нас є кілька днів для того, щоб краще підготуватися, ми будемо максимально їх використовувати. Готуємося до першої гри, яка буде дуже важливою.

— Перед стартом Євро збірна України здобула дві перемоги в спарингах. Чи задоволені ви фінальним етапом підготовки?

— Я задоволений тим, як команда пройшла цей 21 день. Хлопці були під навантаженнями, і коли ми вже виходили з-під них, то побачили свіжість у команди, особливо в останньому матчі. Я задоволений грою з Кіпром.

— Чи стежите ви за проблемами у збірній Нідерландів? Як плануєте використовувати слабкі сторони суперника? Як будете стримувати Мемфіса Депая?

— Що стосується кадрових проблем, то в нідерландців достатньо класних воротарів. Не думаю, що це їхня слабка позиція. Я взагалі вважаю, що в них немає слабких позицій. У цієї команди є не тільки Депай, але й низка футболістів, до яких ми дуже серйозно поставимося. Але наша ставка завжди робиться на командну гру. Індивідуально із жодним виконавцем грати ми не будемо. У нас є чітка конструкція гри, якої ми завжди дотримуємося.

— Чи не плануєте ви застосовувати додаткові протиепідемічні заходи?

— У нас є протокол, якого ми дотримуємося. Зараз узагалі підвищена увага до цього. Судячи з останніх новин, у деяких команд є проблеми. Ми намагаємося дотримуватися всіх заходів безпеки й протоколу. Це в пріоритеті. Є список людей, які можуть відвідувати команду. Окрім них, ніхто більше приходити не буде.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини