У Дніпрі за участі Президента України відбулося відкриття Олімпійського дому

Президент України Володимир Зеленський, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА, віце-президент НОК Андрій Павелко, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент НОК України Сергій Бубка, легенди українського футболу та олімпійських видів спорту взяли участь у відкритті Олімпійського дому в Дніпрі.

Фото Микити Кабанова

Це нова будівля, в якій розташуються офіси всіх федерацій олімпійських видів спорту Дніпропетровщини. Також на першому поверсі знаходиться Музей олімпійських досягнень, де представлені цінні експонати, які мають відношення до різних історичних спортивних подій чи належали видатним спортсменам минулого та сучасності. Олімпійський дім — частина сучасного багатофункціонального комплексу для олімпійських видів спорту. Ініціатором реконструкції цього об’єкту свого часу виступив президент УАФ, голова відділення НОК у Дніпропетровській області Андрій Павелко. Основну частину проєкту вдалося успішно завершити в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Фото Микити Кабанова

Окрім офісів обласних федерацій, в Олімпійському домі на першому поверсі облаштовані тренерські приміщення та роздягальні для команд, а також конференц-зал, на другому — медичний пункт, в якому спортсмени проходитимуть контроль та отримуватимуть невідкладну допомогу. Кабінет лікаря обладнаний необхідним медичним устаткуванням. У будівлі забезпечено інклюзивність для осіб з інвалідністю. Особливий акцент під час будівництва зроблено на енергоефективності. У центрі спортсмени та тренери зможуть проводити наради та планувати підготовку до змагань.

Фото Микити Кабанова

Під час відвідин Олімпійського дому Президент України Володимир Зеленський мав можливість поспілкуватися з почесними гостями заходу, серед яких були Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олег Протасов, Анатолій Демяненко, Олексій Михайличенко, що зараз працюють у команді Української асоціації футболу, а також олімпійським чемпіоном Юрієм Зайцевим, призерами Олімпійських ігор Віктором Савченком та Діною Міфтахутдіновою.

Фото Микити Кабанова

Також Глава Держави отримав від президента УАФ Андрія Павелка особливий подарунок — футболку з нової форми національної збірної України, яка так сподобалася всім уболівальникам, з автографами гравців і тренерського штабу команди на чолі з Андрієм Шевченком. Був приємно вражений новою формою збірної й Президент України.

Фото Микити Кабанова

«Сьогодні історичний день для всього українського спорту. У моєму рідному Дніпрі відбулося довгоочікуване відкриття Олімпійського дому, аналогів якому немає не тільки в Україні, а й у багатьох інших країнах. Дякую Главі Держави за підтримку та успішне завершення цього проєкту в рамках програми «Велике будівництво». Відкритий сьогодні Олімпійський дім із чудовим Музеєм олімпійських досягнень Дніпропетровщини, сучасний Олімпійський центр поруч та стадіон «Олімпійські резерви» тепер уже офіційно можна назвати найкращим спортивним багатофункціональним комплексом України. Тут щодня займаються тисячі дітей, підлітків, студентів і професійних спортсменів. Щиро бажаю їм усім досягати великих перемог і прославляти нашу країну за кордоном!» — відзначив у вітальному слові з нагоди свята Андрій Павелко.

Фото Микити Кабанова

«Мені було дуже приємно відвідати комплекс і поспілкуватися зі спортсменами, олімпійськими призерами. Для досягнення результатів та перемог необхідно мати досвідченого тренера. Але не менш важливо, щоб були створені сучасні умови для тренувань. І я радий, що в Дніпрі розбудовується такий спортивний центр», — зазначив Володимир Зеленський.

Фото Микити Кабанова

Високі гості Олімпійського дому мали змогу оглянути експозицію Музею олімпійських досягнень та залишити своє побажання. «Велика гордість для мене бути тут, разом з кожним чемпіоном, спортсменом, переможцем — реальними героями України. Честь і слава вам і всім, хто зробив цей дім місцем спортивного серця Дніпра. З повагою, Володимир Зеленський (земляк)», — написав президент.

Фото Микити Кабанова

Разом із Главою Держави, міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом, головою ОДА Валентином Резніченком та віце-президентом УАФ Юрієм Голиком було проведено інспекцію реконструкції криворізької арени «Металург», де в розпалі будівельні роботи. Як зазначив Андрій Павелко, після їхнього завершення національні збірні України зможуть розширити географію проведення своїх домашніх матчів.

Фото Микити Кабанова

Відповідно до проєкту, планується відремонтувати трибуни спортивної арени, які розраховані на 19,4 тис. глядачів. Зокрема, буде замінено сидіння та огородження між секторами, зведено нову будівлю для спортивних приміщень та організовано робочу зону для представників ЗМІ. На стадіоні встановлять систему турнікетів, внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, а також нове електронне табло із системою керування. Крім того, планується реконструювати ігрове поле та замінити освітлення. Буде проведено благоустрій території, що включає реконструкцію проїздів та пішохідних зон, облаштування паркувальних місць, встановлення зовнішнього освітлення, огородження території та озеленення.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини