Андрій Павелко відкрив стадіон, збудований у Чернівцях за програмою «Хет-трик»

Під час робочого візиту до Чернівців президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко взяв участь у церемонії відкриття нового стадіону, збудованого за програмою УЄФА «Хет-трик».

Гостями святкового заходу також стали президент Федерації футболу Молдови Леонід Олейніченко, перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко, віце-президент УАФ і голова Асоціації футболу Чернівецької області Василь Орлецький, а також дитячі та юнацькі команди міста та їхні тренери.

Фото прес-служби УАФ

Нова футбольна арена Чернівців зведена на місці закинутого поля. Зараз тут сучасне штучне покриття, трибуни, розраховані на 400 місць, роздягальні, душові, тренерські кімнати та адміністративні приміщення. Реалізація проєкту розпочалася 2016 року, а вже зараз тут можуть навчатися грі у футбол вихованці місцевих ДЮСШ та проводитися змагання. Одразу після урочистої церемонії відкриття нової арени команди юних вихованців ДЮСШ мали змогу взяти участь у майстер-класах із футболу, які для них провели тренери. А від почесних гостей свята Андрія Павелка та Анатолія Демяненка малеча отримала в подарунок нові м’ячі.

Фото прес-служби УАФ

«Вдячний Українській асоціації футболу й особисто президенту Андрію Павелку за підтримку в реалізації цього важливого проєкту. Досвід нашої та інших регіональних асоціацій доводить, що поява нових майданчиків і стадіонів допомагає в залученні до футболу і дітей, і дорослих. Будівництво стадіону за програмою «Хет-трик» — це чудовий приклад об’єднання зусиль УЄФА, УАФ, нашої обласної асоціації та місцевої влади навколо турботи про здоровий спосіб життя й популяризацію футболу», — зазначив після відкриття стадіону Василь Орлецький.

Фото прес-служби УАФ

«Вдячний моєму українському колезі Андрію Павелку за запрошення стати учасником свята відкриття нового стадіону! Звичайно, такі успішні приклади розвитку спортивної інфраструктури серйозно допомагають у популяризації футболу й залученні до гри дітей та підлітків — як на регіональному, так і на загальнодержавному рівні. Радий, що Українська асоціація футболу та Федерація футболу Молдови підтримують тісні й дуже продуктивні робочі стосунки. Ми вдячні нашим українським колегам за цінний досвід із розвитку футболу, який ми використовуємо в реалізації власної стратегії в Молдові», — висловив вдячність під час візиту до Чернівців президент ФФМ Леонід Олейніченко.

«Буковина — славетний футбольний край. Про те, що тут люблять футбол, свідчить хоча б той факт, що лише за останні роки кількість дитячих команд зросла з 16-ти до 104-х. І це результат чудової роботи, яку проводить обласна асоціація на чолі з Василем Орлецьким. Відкриття такого сучасного й класного стадіону є дуже важливим для виховання юного покоління футболістів і нових гравців наших національних збірних. Тому бажаю футбольній спільноті Буковини лише перемог та успіхів у реалізації проєктів із розвитку футболу в регіоні. Нехай із діток, які відвідали свято відкриття нового стадіону, якнайшвидше виростають нові гравці основи національних збірних України!» — зазначив на церемонії відкриття стадіону Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини