Відбулося жеребкування відбірного турніру ЧС-2021 із пляжного футболу в європейській зоні

В офісі Всесвітньої організації пляжного футболу відбулося жеребкування відбірного раунду європейської кваліфікації ЧС-2021.

Збірна України потрапила до групи А і змагатиметься в ній із Португалією, Туреччиною й ще однією командою, що вийде з попереднього відбірного раунду. Відзначимо, що за результатами жеребкування кваліфікації Євроліги-2021 синьо-жовті також будуть грати у групі з португальцями.

Головний тренер збірної України Микола Костенко поділився своїми думками щодо жеребу: «Я вважаю збірну Португалії фаворитом нашої групи, це топ-команда. Але в тому, що ми потрапили на неї у групі, є і свій плюс. Якщо все складеться добре, то в плей-офф за вихід на ЧС-2021 ми з португальцями не зустрінемося. 

А от складнощів нам додасть те, що ми граємо з Португалією в неї вдома. За господарів будуть уболівальники, знайоме поле та дещо специфічні м'ячі, які зазвичай там перекачані. До цього потрібно адаптуватися. Ну і плюс судді, на яких фанати дуже тиснуть. Арбітри намагаються бути об'єктивними, але іноді все ж приймають незрозумілі рішення. 

Звичайно, ми боротимемося за перше місце, щоб вийти в плей-офф на другу команду з іншої групи. Водночас розглядаємо всі варіанти. Однак якщо ми посядемо не перше місце, а друге, то, найвірогідніше, вийдемо на когось із сіяних — Італію, Іспанію або Швейцарію.

Однак не слід забувати й про третю збірну — Туреччину. Вона грає у відкритий технічний футбол, особливо якщо їй дають розвернутися. У цій команді беззаперечним лідером є такий відомий гравець, як Сем. Він дуже добре б'є через себе, це емоційний і амбітний футболіст, справжній мотор збірної. Туреччина багато забиває, але й багато пропускає. Будемо на неї теж налаштовуватися серйозно. Ну і буде ще четверта команда з попереднього відбірного раунду. І це буде такий собі міцний середнячок, у жодному разі не прохідний суперник».

Склад груп відбірного турніру ЧС-2021 в європейській зоні

Попередній раунд

Група А: Чехія, Норвегія, Молдова.

Група В: Англія, Румунія, Естонія, Швеція.

Група С: Казахстан, Литва, Данія.

Основний раунд

Група А: Португалія, Україна, Туреччина, кваліфаєр 2.

Група В: Італія, Німеччина, кваліфаєр 1, кваліфаєр 3.

Група С: Іспанія, Білорусь, Польща, кваліфаєр 4.

Група D: Швейцарія, Франція, Азербайджан, кваліфаєр 5.

За регламентом змагань вісім команд, що посядуть перші й другі місця у групах, зіграють стикові матчі. Таким чином, від Європи путівки на світову першість отримають чотири команди, що пройдуть відбір. Кваліфікаційні змагання світової першості проходитимуть із 17-го по 27 червня в португальському Назаре.

Нагадаємо, що в рамках підготовки до міжнародних турнірів збірна України 8—9 червня проведе навчально-тренувальний збір у Кишиневі, де зіграє два контрольні поєдинки з командою Молдови.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини