До уваги вболівальників! Посольство України в Румунії оприлюднило порядок доступу глядачів на матчі в Бухаресті

Збірна України проведе у столиці Румунії два матчі групового етапу фінальної частини Євро-2020. 17 червня синьо-жовті зіграють із Північною Македонією, а 21-го — з Австрією. Наведена інформація буде корисною для вболівальників, які планують відвідати ці матчі.

Порядок доступу відвідувачів на «Арену Націонале» під час футбольних матчів Євро-2020 в Румунії

Федерація футболу Румунії опублікувала порядок доступу відвідувачів на стадіон «Арена Націонале» під час футбольних матчів Євро-2020. Згаданий порядок визначає, хто зможе бути присутнім на трибунах з урахуванням чинного законодавства Румунії про проведення спортивних заходів в період пандемії.

Таким чином, наступні категорії осіб зможуть бути присутніми на матчах Євро-2020 на «Арені Націонале»  в Бухаресті:

А. Особи, які вакциновані проти вірусу SARS-CoV-2 та для яких пройшло 10 днів з моменту завершення повної схеми вакцинації;

В. Особи, які мають негативний результат тесту RT-PCR- не пізніше ніж за 72 години до початку матчу;

С. Особи, що знаходяться в період між 15-м та 90-м днем після підтвердження інфікування SARS-CoV-2;

D. Особи, які мають негативний результат швидкого тесту на визначення антигену, підтверджений медичним закладом, не пізніше ніж за 24 годин до початку матчу.

Власники квитків на матчі Євро-2020 (відбудуться на «Арені Націонале»  в м. Бухарест), які потрапляють у вищевказані категорії, повинні довести імунізацію проти COVID-19.

У зв'язку з цим, вони мають пройти наступні кроки, щоб потрапити на стадіон:

Для осіб, що є власниками квитків, які підпадають під категорії A, B або C:

  1. Власник квитків прибуває в день, або напередодні матчу в один із акредитованих в Бухаресті медичних центрів Євро-2020 з підтверджуючими медичними документами румунською або англійською мовами.
  2. Заявник оплачує в касі вартість процедури.
  3. Медичний персонал перевіряє документи і інформує волонтера Євро-2020, який присутній на місці, що заявник в порядку.
  4. Волонтер Євро-2020 прикріплює заявнику до зап'ястя браслет для доступу на стадіон. Увага: після зняття з руки браслету він більше не буде дійсним для доступу на стадіон!
  5. Вболівальник з'являється на стадіон. Доступ здійснюється на основі квитка і браслета. Тільки один з цих елементів не є достатнім. Вболівальник повинен мати при собі і посвідчення особи, з яким він забронював квиток (паспорт особи для виїзду за кордон).

У разі виявлення недійсності поданих документів, заявник може почати процедуру швидкого тестування в день матчу, яка описана нижче, і таким чином потрапити в категорію D.

Для осіб з квитками, які потрапляють в категорію D:

  1. Власник квитка прибуває до одного із акредитованих медичних центрів Євро-2020 в Бухаресті.
  2. Заявник оплачує в касі вартість процедури.
  3. Медичний персонал перевіряє його за допомогою швидкого антигенного тесту і повідомляє його результат, після необхідного періоду очікування.
  4. Медичний персонал інформує волонтера Євро-2020, який присутній на місці, що заявник в порядку (має негативний результат тесту).
  5. Волонтер Євро-2020 прикріплює заявнику до зап'ястя браслет для доступу на стадіон. Увага: після зняття з руки браслету він більше не буде дійсним для доступу на стадіон!
  6. Вболівальник з'являється на стадіон. Доступ здійснюється на основі квитка і браслета. Тільки один з цих елементів не є достатнім. Вболівальник повинен мати при собі також посвідчення особи, з яким він забронював квиток.

Дійсні тільки швидкі антигенні тести, проведені у відповідному/акредитованому медичному центрі. У разі встановлення позитивного результату при швидкому антигенному тесті, заявнику не надається браслет доступу на стадіон. Медичний персонал виконуватиме відповідні процедури, щоб повідомити про фіксування випадку інфікування COVID-19. Заявник не зможе бути присутнім на матчі, та гроші за квиток не будуть повернуті. Однак, він зможе передати квиток іншому вболівальнику.

Умови для вболівальників, які прибувають до Румунії з країн червоного та жовтого списків, літаком, через прикордонний пункт пропуску в аеропорту ім. Генрі Коанди:

  1. Власники квитків з країн, що знаходяться в жовтому або червоному списку, що прибувають в день або напередодні матчу в аеропорт ім. Генрі Коанди (Отопень), будуть проходити епідеміологічні процедури, які діють для всіх пасажирів.
  2. У зоні отримання багажу власники квитків зможуть знайти волонтерів Євро-2020, з написом «Євро-2020» на одязі. Вболівальник звертається до волонтера та представляє йому квиток на матч і епідеміологічну довідку, яка підтверджена медичними органами (присутні на кордоні), та засвідчує звільнення від карантину.
  3. Волонтер Євро-2020 прикріплює заявнику до зап'ястя браслет для доступу на стадіон. Увага: після зняття з руки браслету він більше не буде дійсним для доступу на стадіон!
  4. Вболівальник з'являється на стадіоні. Доступ здійснюється на основі квитка і браслета. Тільки один з цих елементів не є достатнім. Глядач повинен мати при собі і посвідчення особи, з яким він забронював квиток.

Вболівальники, які прибувають до Румунії з країн з червоних і жовтих списків, літаком, через прикордонний пункт аеропорту ім. Генрі Коанди, більш ніж за день до матчу, будуть слідувати процедурі у медичних центрах Бухареста, яка описана вище, щоб довести свою відповідність до категорій A, B, C або D.

Вболівальники, які прибувають до Румунії з країн з зеленого списку, літаком, через прикордонний пункт аеропорту ім. Генрі Коанди, будуть слідувати вищезазначеній процедурі у медичних центрах Бухареста, щоб довести свою належність до однієї з категорій (A, B, C або D).

Вболівальники, які прибувають до Румунії через інші прикордонні пункти, будуть проходити вищезазначену процедуру в медичних центрах Бухареста, щоб довести свою належність до категорій A, B, C або D.

Порядок доступу дітей на стадіон

  1. Кожна особа, що заходить на стадіон, повинна мати дійсний квиток УЄФА з визначеним місцем, незалежно від віку. Дітей не можна тримати на руках, вони повинні мати власний квиток (місце).
  2. З епідеміологічної точки зору застосовується чинне законодавство:
  • Діти віком до 3 років включно, звільняються від тестування на COVID-19 та мають доступ до стадіону без браслета, після перевірки свідоцтва про народження біля входу на стадіон;
  • Діти, у віці від 3 до 16 років включно, повинні бути включені в одну із вищезазначених категорій - B, C або D і слідувати відповідним процедурам;
  • Діти старше 16 років повинні записатися в одну з категорій A, B, C або D, описаних вище, і дотримуватись відповідних процедур.

Уточнення

  • Браслети доступу відрізняються від матчу до матчу. Вони мають певні елементи безпеки і написи для кожного матчу. Власники квитків повинні пройти процедуру отримання браслета доступу до кожної гри, якщо у них є квитки на кілька матчів в Бухаресті. Браслети не надаватимуться для декількох матчів одночасно.
  • Будь-яка вакцина проти COVID-19, застосування якої підтверджено медичним сертифікатом (довідкою), вважається дійсною.
  • Імунізація шляхом проходження через хворобу підтверджується медичними документами (позитивний тест RT-PCR на дату діагнозу, виписка з лікарні або тест, що підтверджує наявність антитіл IgG, що проведений не більше ніж за 14 днів до цього) або шляхом перевірки бази даних «Corona-forms», для яких пройшло не менше 14 днів з дати підтвердження.
  • Список акредитованих медичних центрів EURO-2020 буде опублікований найближчим часом. Медичні центри будуть знаходитися тільки в Бухаресті. Разом з списком медичних центрів будуть оголошені і ціни на перевірку медичних документів та проведення швидких тестів.

Деталі за посиланням.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.07.2021 16:42

Роман Яремчук: «Англія — дуже якісна команда, чудово діє в атаці та в захисті. Ми повинні бути дуже уважними»

Сьогодні в Римі відбулася прес-конференція гравців збірної України Рус...

01.07.2021 16:34

Руслан Маліновський: «Нам не потрібно боятися Англію, а треба виходити й виконувати план на гру»

Сьогодні в Римі відбулася прес-конференція гравців збірної України Рус...

30.06.2021 03:03

Андрій Шевченко: «Хочу привітати всіх українських уболівальників із цим історичним моментом»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференці...

Підписатися на новини