Проєкт «Відкриті уроки футболу» підхопили Київська, Херсонська та Тернопільська області

Протягом 18—21 травня 2021 року «Відкриті уроки футболу» водночас проходили у трьох областях: Київській, Херсонській та Тернопільській.

В Обухові Київської області міський стадіон ім. В. Мельника зібрав школярів шкіл чотирьох сіл Обухівської ОТГ. Із привітальним словом до дітей звернувся заступник міського голови Максим Савенко, який побажав дітям успіхів та наснаги.

Після запальної розминки діти розділилися на команди та розпочали своє знайомство з «уроками футболу» під керівництвом досвідчених тренерів та волонтерів.

Фото прес-служби УАФ

На Херсонщині проєкт проходив у м. Нова Каховка, на полі зі штучним покриттям «Дніпро» місцевого стадіону «Енергія».

На церемонії відкриття були присутні почесні гості: міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, керівник федерації футболу м. Нова Каховка Леонід Чурсинов, виконавчий директор Херсонської обласної асоціації футболу Олексій Кручер, футбольний меценат та президент СК «Таврія» Едуард Репілевський. Також у відкритті заходу взяв участь відомий український футболіст, захисник польської «Краковії», виходець із  м. Нова Каховка Олексій Дитятьєв.

Після привітальних слів почесні гості вручили солодкі подарунки всім учасникам заходу. Олексій Дитятьєв також привітав юних спортсменів та побажав усім нових досягнень та перемог. Діти із задоволенням фотографувались із футболістом, який продемонстрував учасникам невеликий майстер-клас. Присутність кумиру на «Відкритих уроках футболу» є додатковим стимулом для дітей займатися спортом у майбутньому, футболом зокрема.

Після розминки на футбольному полі, що було розділене на шість секторів, на дітей чекали різноманітні естафети, футбольні вправи з м’ячем та веселі ігри. Також на полі були розташовані майданчик поліцейського, майданчик психолога та майданчик здорового способу життя. Захід проходив із дотриманням протиепідемічних умов і карантинних обмежень, одночасно на повнорозмірному полі перебувало не більше 48-ми дітей.

Фото прес-служби УАФ

У Тернопільській області, а саме у Збаразькій територіальній громаді, проєкт був організований УАФ спільно з Асоціацією футболу Тернопільщини та Збаразькою територіальною громадою за підтримки благодійного фонду «Розвиток футболу України».

Учасниками стали 96 дітей із 12-ти шкіл Збаразької громади. Протягом чотирьох днів діти освоювали елементи гри у футбол, виконуючи завдання у 12-ти різних секторах на футбольному полі. Два сектори були відведені для поліції (превенція дитячої злочинності), також були задіяні сектор психолога і здорового способу життя.

Фото прес-служби УАФ

За традицією всі діти-учасники проєкту «Відкриті уроки футболу» отримали фірмові футболки в подарунок, а школи-учасниці проєкту — спортивний інвентар.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання. Завдяки креативності волонтерів, які напередодні пройшли навчання, організовано безконтактну форму роботи та обмежено одночасне перебування дітей на майданчиках.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Української асоціації футболу і не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини