Турнір Валерія Лобановського: учасники змагань вшанували пам’ять легендарного тренера

Сьогодні, 26 травня, стартують матчі XVII щорічного міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського. У змаганнях візьмуть участь молодіжні збірні України, Азербайджану та Узбекистану.

Уранці відбулася символічна церемонія відкриття турніру: представники Української асоціації футболу та команд-учасниць вшанували пам'ять славетного тренера, поклавши квіти до пам'ятника Метру біля столичного стадіону «Динамо», що вже багато років носить його ім’я.

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов, який узяв участь у церемонії, відзначив появу можливості проведення першого за два роки турніру пам’яті Валерія Лобановського: «На відміну від 2020 року, коли в плани УАФ втрутилася пандемія COVID-19, цьогоріч турнір врешті відбудеться. На жаль, він пройде трохи не в тому форматі, до якого всі звикли, — лише три команди й матчі за коловою системою. Але для наших хлопців це буде хорошим іспитом. Й Азербайджан, й Узбекистан — це ті команди, які точно нав'яжуть Україні боротьбу.

Ми завжди будемо любити й пам'ятати цього видатного тренера. Мені пощастило з ним попрацювати. Валерій Васильович — гордість нації, і ми зобов'язані робити все, щоб зберігати пам'ять про нього в наших серцях.

Ця людина дивилася вперед. 2019 року я аналізував гру переможця Ліги чемпіонів, «Ліверпуля», з його високим пресингом. Лобановський саме такий футбол і передбачав. До цього футбол згодом і прийшов».

Колишній гравець харківського «Металіста» Мілан Обрадович добре пам’ятає перипетії першого розіграшу турніру, під час якого він захищав кольори московського «Локомотиву», а його клуб посів четверте місце: «Мені дуже приємно повернутися до Києва. Я грав ще на першому турнірі пам'яті Лобановського, а зараз, 18 років по тому, радий бути тут у якості тренера.

Відчуваю дуже теплі емоції, адже я обожнюю Київ. Він неймовірно красивий у травні. Постараюся передати своїм футболістам цей гарний настрій і позитивну енергію.

На нас чекають дві гри з хорошими суперниками. Хочемо подивитися, на якому рівні фізично й тактично ми знаходимося порівняно з Україною й Узбекистаном».

«Валерій Лобановський — це ідол, усі ми дуже поважали цю людину й захоплювалися його роботою. Тому ми із задоволенням зіграємо на цьому турнірі.

Він дійсно зробив дуже багато для радянського й світового футболу. Він завжди буде в нашій пам'яті.

Сподіваюся, наша молодь завжди пам’ятатиме людину, яка зробила дуже багато для футболу», — сказав під час церемонії відкриття наставник збірної Узбекистану Тимур Кападзе.

Турнір Валерія Лобановського-2021. Календар матчів

26.05.2021

Україна (U-21) — Азербайджан (U-21). Київ. НТК ім. В. Баннікова. 17.00

27.05.2021

Азербайджан (U-21) — Узбекистан (U-21). Київ. «Оболонь-Арена». 17.00

28.05.2021

Україна (U-21) — Узбекистан (U-21). Київ. НТК ім. В. Баннікова. 17.00

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.05.2021 20:05

Переможцем Турніру Валерія Лобановського стала молодіжна збірна Узбекистану

У вирішальному поєдинку змагань молодіжна збірна України нічого не зум...

28.05.2021 11:00

Турнір Лобановського. Збірна України боротиметься за перемогу у змаганнях у матчі з Узбекистаном

Сьогодні на НТК ім. В. Баннікова відбудеться заключний матч Турніру Ло...

27.05.2021 20:12

Турнір Валерія Лобановського. Збірна Узбекистану з мінімальним рахунком перемогла команду Азербайджану

Мінімальна перемога узбекистанців дозволяє збірній України поборотися...

26.05.2021 21:51

Руслан Ротань: «Ніколи не можна опускати руки. Ми будемо боротися»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував...

Підписатися на новини