Делегатів XXIV Конгресу Української асоціації футболу привітав представник УЄФА

Вітання делегатам Конгресу УАФ від імені УЄФА передав керівник із розвитку національних асоціацій Департаменту національних асоціацій УЄФА Йозеф Клімент.

Шановний пане президенте, шановні члени Виконкому УАФ, шановні делегати, шановні друзі!

Приїхати сьогодні до Харкова дійсно було непросто через особливі обставини, які спричинила пандемія коронавірусу. Але для УЄФА дуже важливо, щоб його представник особисто був присутній на вашому конгресі й тим самим продемонстрував велику повагу до УАФ і всієї української футбольної сім’ї.

У зв’язку з пандемією коронавірусу в нас склалася досить важка ситуація, і було паралізовано не лише світ футболу, але й увесь світ. Але разом із членами й учасниками цього процесу нам вдалося продовжити діяльність.

Ми високо цінуємо підтримку Української асоціації футболу під керівництвом її президента пана Андрія Павелка, який є важливим членом Виконавчого комітету УЄФА. Вам вдалося підтримати футбольну справу в усьому її спектрі.

Ваша національна команда наразі посідає 24-е місце в рейтингу ФІФА й готується до третього поспіль виступу на чемпіонаті Європи. Можливо, результат, який ми нещодавно побачили, не був таким, на який ви сподівалися, але я впевнений, що збірна України має чудового тренера та прекрасний командний дух, і в майбутньому ви досягнете багатьох успіхів.

Але такі успіхи, звичайно, не приходять лише завдяки збігу обставин. Ви вже доводили в минулому, що ваша національна збірна, так само як і молодіжна, долучається до побудови, так би мовити, футбольної піраміди від самої основи, із низів.

Наразі УЄФА у трьох пілотних регіонах України впроваджує програму UEFA Grow. Ми були вражені її першими великими успіхами із 30-відсотковим зростанням. Жодна інша країна Східної або Центральної Європи не досягла таких успіхів, і це не в останню чергу через те, що до роботи долучився президент Української асоціації футболу. Це є найкращим способом забезпечити розвиток українського футболу найближчими роками.

Усі ці факти є серйозним доказом того, що український футбол залишається важливим стовпом у розвитку європейського футболу.

Українська асоціація футболу має чудовий штаб у Києві, який виглядає просто прекрасно. Але, як на мене, рішення проводити конгреси УАФ у різних містах країни є досконалим. Два роки тому конгрес відбувався в Запоріжжі, потім — у Львові, і от сьогодні ми в прекрасному місті Харкові.

Харків — це місто ФК «Металіст». Він має давні футбольні традиції. Харків був одним із тих міст, які приймали фінальний турнір Євро-2012. Тут проходило й багато інших змагань.

Наразі футбол повертається до Харкова, і я бажаю, щоб надалі ваша команда брала участь у найбільших турнірах разом із кращими професіональними клубами України.

Я бажаю делегатам плідної роботи на цьому конгресі, а також кожному особисто — міцного здоров’я, ентузіазму та наснаги для подальшої розбудови футболу України.

Дякую!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини