Обласні футбольні асоціації отримують від УАФ 30 млн грн щороку

Незважаючи на складні часи, обсяг допомоги, яку від УАФ отримують регіональні асоціації, залишається незмінним. На цьому у своєму виступі на XXIV Конгресі Української асоціації футболу наголосив президент організації, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Загалом обсяг такої допомоги складає 30 млн грн на рік. Крім того, за словами Андрія Павелка, вивільнені кошти за рахунок скасованих заходів були спрямовані на мінімізацію наслідків пандемії в регіонах, допомогу медикам та підтримку ветеранів.

«Для кожної з регіональних асоціацій за підтримки нашого технічного спонсора JOMA поставляються якісні футбольні м’ячі. За чинним контрактом, до 2024 року їхня кількість становитиме близько 200 тис. Продовжуємо наші соціальні проєкти, спрямовані на підтримку дітей, які потребують особливої уваги, дітей-переселенців із Криму та окупованих територій, програми психологічної реабілітації учасників бойових дій на Донбасі», — розповів президент УАФ.

Як зауважив Андрій Павелко, у найближчі чотири роки метою УАФ є додаткове залучення до занять футболом 1 млн наших співвітчизників. «Це потребує системного підходу та спільної участі багатьох сторін. Тому ми виходимо з ініціативою створення по країні дитячих центрів футболу. Пропонуємо почати з того, що кожна область організує будівництво або реконструкцію об’єкта з інфраструктурою, придатною для занять футболом. УАФ своєю чергою надасть покриття для поля, забезпечить футбольним інвентарем та організує навчання тренерів», — анонсував новий проєкт президент УАФ.

У рамках проєкту планується запуск спеціальної інтернет-платформи для футбольних тренерів, дитячих шкіл та академій. Це буде унікальний функціональний продукт, який дозволить упорядкувати всі процеси діяльності закладу, вести профіль та журнал гравця, планувати роботу тренерів, проводити відеоаналіз тощо.

«Наші стратегічні пріоритети залишаються незмінними: інфраструктура, освіта на всіх рівнях, дитячо-юнацький та жіночий футбол, управління та технології, боротьба за чистоту футболу. Єдність та відповідальність — запорука наших нових досягнень», — підкреслив Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини