Андрій Шевченко: «Завтра ми маємо отримати інформацію, як збір вплинув на стан гравців»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію, присвячену завтрашньому товариському матчу з командою Бахрейну.

— Ми дуже раді повернутися до Харкова, — сказав Андрій Шевченко на початку спілкування зі ЗМІ. — Добігає завершення наш перший збір у процесі підготовки до Євро-2020.

Від мене прохання до харків’ян прийти завтра на стадіон підтримати команду, для нас це важливо, 50 відсотків місць на арені можуть бути заповнені. Це товариський, але дуже важливий для нас матч, адже він є частиною підготовки до чемпіонату Європи.

У нас є втрати, два гравці вибули. У Буяльського серйозна травма, ми сподіваємося на його швидке одужання, але до Євро він готуватися не буде. У Корнієнка ангіна, він залишив розташування команди, я не бачив сенсу, щоб він перебував із нами в такому стані. Будемо дивитися, чи одужає він до другого збору. Решта гравців готується, у них проблем немає.

Невдовзі до нас доєднаються легіонери. За той час, що залишився, ми визначимося зі складом, який буде готуватися вже безпосередньо до поєдинків Євро.

— Чи розібрали ви збірну Бахрейну, чого очікувати від неї?

— У цієї команди тренер — португалець, він працював із клубами та молодіжною збірною на батьківщині. Отже, це досвідчений, хороший фахівець. Загалом у нас мало інформації, але нам потрібна ця зустріч як підготовка, тому ми більше націлені на власну гру.

У нас був дуже важкий підготовчий період, хлопці перебувають під навантаженнями. Завтра можна буде зробити шість замін, я планую дати багатьом можливість зіграти. Ми шукали такого суперника на цю дату, щоб можна було адекватно оцінити стан після тижня важких тренувань. Підбирали спаринг-партнера під ті обставини, в яких ми перебуваємо. Хочемо провести завтра гідний поєдинок.  

— Як ви вважаєте, перенесення Євро та минулі матчі проти топ-команд дають позитив чи негатив напередодні турніру?

— Кожного року завжди будуть плюси й мінуси, це нормальний футбольний процес. На клубному рівні це відчувається не так, а от збірна порівняно з минулим роком сильно змінилася. Є конкуренція, але я дотримуюся своїх принципів, буде грати той, хто сильніший.

До першої офіційної гри ми проведемо три спаринги, у всіх футболістів буде можливість себе проявити. Для нас важливо, щоб провідні гравці були в хорошій формі. Що більше здорових виконавців у нас буде, то успішніше ми виступимо.

— На чому ви зараз робите акцент під час підготовки?

— Збір ми спланували так, щоб команда отримала навантаження, намагалися збалансувати стан гравців. Футболісти на початку збору здали тести, ми оцінили їхні кондиції, визначили програму підготовки. Комусь склали одну програму, комусь — іншу, також були загальні тренування, націлені на тактичну підготовку. Вважаю, ми провели дуже хороший збір.

Завтра на нас очікує дуже важлива гра, ми маємо отримати інформацію, як цей збір вплинув на стан гравців.

— Збірна знову повернулася до Харкова. Що тут змінилося, чи задоволені ви тим, що перебуваєте тут?

— Як я вже казав, я дуже радий повернутися сюди. Тут створені ідеальні умови, команда почувається дуже добре. Є природа, хороше поле, тренажерний зал та всі умови для тренувань. Плюс харківська гостинність.

— Як вплинула на команду втрата очок у матчах відбору ЧС-2022?

— Це два різні турніри, важливо, щоб команда переключилася на інший. Ми як тренери внесемо певні корективи. Є недоліки, які виявилися у трьох поєдинках кваліфікації ЧС-2022, насамперед — погана реалізація моментів. Але незважаючи на результат, вважаю, команда провела три хороші матчі.

Так, очки важливі, незалежно від того, із ким ти граєш, я звертав на це увагу підопічних. Ніякої розслабленості не було, ми припустилися індивідуальних помилок у реалізації, але цей аспект ми підтягнемо. Зараз мундіаль відсуваємо вбік, потрібно провести три товариські гри з непоганою інтенсивністю, а потім поїхати на Євро й виконати там завдання, які перед нами стоять.

— Якою буде мета на Євро-2020?

— Ми маємо на меті принаймні вийти із групи, це буде пристойний результат для нас.

— Як ви оціните стан газону на ОСК «Металіст»?

— Загалом стан непоганий, помітно, що за ним доглядають, тут проводяться матчі. Сподіваюся, що завтра він буде ще кращим.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини