Новини з табору збірної України: День вишиванки й ще одне тренування на «Металісті»

Сьогоднішній день збірники розпочали в піднесеному настрої. Всесвітній День вишиванки — гарна нагода вдягти національний український стрій для того, щоб підкреслити наші культурні цінності.

Звісно, і форма національної команди України сама по собі підкреслює гордість за свою країну кожного з гравців, однак вишиванка — це більше ніж одяг, адже її недарма називають другою шкірою, душею та серцем українців. 

Андрій Пятов, Сергій Сидорчук і Тарас Степаненко з трепетом і любов’ю вдягли вишиванки, виготовлені на замовлення УАФ, щоб привітати всіх українців зі святом, а заразом і запросити вболівальників на перший контрольний матч синьо-жовтих, який відбудеться 23 травня в Харкові. 

Фото Павла Кубанова

Квитки на Бахрейн поки що продаються мляво, але у збірній усе ж сподіваються, що фани з таким самим піднесенням, як і самі збірники, чекають на зустріч після тривалої розлуки, зумовленої карантином. На поєдинку дозволена присутність мало не половини арени, а отже, це унікальна нагода дати синьо-жовтим такий важливий емоційний заряд під час підготовки до Євро. Саме цього й чекають тренери й футболісти від українських уболівальників, у тому числі — під час найближчого матчу.

Фото Павла Кубанова

Робота синьо-жовтих сьогодні проходила у двох локаціях: уранці —  у тренажерному залі готелю Superior, увечері — на стадіоні «Металіст».

Фітнес-заняття традиційно провів тренер із фізпідготовки Іван Баштовий, який запропонував гравцям набір вправ для відновлення м’язів після навантажень, що мали місце впродовж попередніх тренувальних днів.

Фото Павла Кубанова

Перед обідом були теоретичні заняття: команда поступово підходить до ознайомлення зі своїм найближчим опонентом у контрольних матчах.

Після того як розташування збірної у зв’язку з ушкодженням ступні залишив Віталій Буяльський, у таборі залишилося 24 виконавці, які близько 17.30 прибули на «Металіст». Після традиційної розминки тренерський штаб запропонував футболістам ігрові серії. Про визначення стартової одинадцятки на товариську гру говорити поки що зарано, але певні прикидки по позиціях та ротація ігрових поєднань уже в процесі.

Фото Павла Кубанова

Приємно, що сьогодні в Харкові немає дощу, а небо над стадіоном чисте. Заняття в чудових футбольних умовах відбулося з гарним настроєм та максимальною мотивацією. Помітно, що бажання вийти в найближчому контрольному поєдинку однаково сильне й у дебютантів, й у досвідчених збірників.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців, присутніх наразі на зборі

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар»).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо»), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (усі — «Шахтар»).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Георгій Судаков (усі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Богдан Лєднєв (усі — «Динамо»), Артем Бондаренко («Маріуполь»), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик («Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо»).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини