Збірна України провела тренування на харківському ОСК «Металіст»

Вівторок збірна розпочала із привітань — тренерові Андреа Мальдері сьогодні виповнюється 50. Ранкове привітання  ювіляру у внутрішній онлайн-групі та найкращі побажання від футболістів та колег зі штабу на сніданку продовжилися «врученням» святкового торту гостинним господарем національної команди — власником Superior Golf & Spa Resort Юрієм Сапроновим — під гучні оплески всієї команди.

Фото Павла Кубанова

Дві емблеми на солодкому презенті — збірної України та футбольного клубу «Мілан» — знаменують найзнаковіші проєкти у кар’єрі Андреа. Було помітно, що тренер був зворушений теплим привітанням колективу, який давно вже став для нього другою сім’єю.

Робочий графік синьо-жовтих продовжився там, де завершився учора, — у тренажерному залі готелю. Іван Баштовий та Андреа Адзалін запропонували гравцям профілактичні вправи: тонізуючу роботу для нижніх кінцівок та силову — для верхнього плечового пояса. 

Фото Павла Кубанова

Перед обідом уся команда дружно здала ПЛР-тести, а після харчування вирушила відпочивати. Увечері на хлопців чекало заняття  на полі, яке вперше на цьому зборі відбулося на стадіоні «Металіст». Щойно команда вийшла на доріжки арени, головного тренера та гравців привітали знані в Україні футбольні особистості — колишній власник «Металіста» Олександр Ярославський, президент харківського «Металу» Євген Красніков та головний тренер цього клубу, екс-гравець національної команди Олександр Кучер.  Перекинувшись кількома теплими словами з Андрієм Шевченком та побажавши синьо-жовтим гарної підготовки до Євро, гості залишили збірну працювати.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні тренерський штаб знову давав гравцям тактичні завдання: відбувається напрацювання різних ігрових моделей та ознайомлення новачків із тактичною концепцією гри. Робота важлива й інтенсивна, у процесі якої поступово вимальовуються  можливості та виявляються здібності запрошених виконавців.

Півторагодинне тренування завершилося якраз до того, як із неба почало накрапати. Майже чорні хмари нависли над стадіоном:  сьогодні всю ніч у Харкові має бути гроза. Синоптики прогнозують дощі до кінця тижня, тож не виключено, що найближчими днями про спекотні дні на початку збору залишаться лише спогади.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

Підписатися на новини