Віталій Одегов: «У листопаді збірна України планує зіграти з командою Португалії»

Головний тренер юнацьких збірних України з футзалу Віталій Одегов підбив підсумки першого збору своєї нової  команди.

Юнацька збірна України U-17 у Харкові 10—14 травня провела НТЗ. Для юнаків 2004—2005 р.н. цей збір став дебютним. Саме ця вікова категорія буде готуватися до Євро-2023.

За підсумками роботи команди своїм резюме поділився головний тренер українських юнаків Віталій Одегов. Його слова наводить Асоціація футзалу України.

— Віталію Олексійовичу, розкажіть, як минув перший НТЗ для юнацької збірної України U-17?

— Дійсно, для вікової категорії U-17 цей збір став дебютним. Ми вперше зібралися в такому складі. Впродовж цього та минулого сезонів у всеукраїнських змаганнях категорії U-17 ми звертали увагу на потенційних кандидатів, і зараз із цих футзалістів була сформована команда. Окрім того, є й інші кандидати, які могли поповнити наш склад.

Цей збір став ознайомчим. Ми окреслили перед хлопцями майбутні завдання. Мова йде про підготовку до матчів основного раунду Євро-2023. Якщо вдасться його подолати — будемо готуватися й до фінальної частини. Склад збірної був сформований із представників восьми різних команд.

У програмі НТЗ були дворазові тренування і один спаринг проти команди «Абітурієнти ХНУ», представники якої є на два—три роки старшими, аніж гравці збірної. Команда багато працювала над веденням позиційної атаки три в один, розташуванням в обороні під час стандартних положень, чимало було й теоретичних занять.

— У цьому НТЗ, окрім новачків, узяли участь більш досвідчені виконавці, які встигли пограти й за команду U-19. Чи відчувався в їхніх діях той досвід, який вони встигли здобути за підсумками попередніх поєдинків та зборів?

— Звичайно, цей досвід є неоціненним. Передусім, мова йде про побутові речі. Хлопці розуміють вимоги тренерського штабу й трохи впевненіше почувають себе на паркеті.

— Які майбутні плани юнацької збірної України U-17?

— Восени ми почнемо збиратися частіше (раз на два або три місяці). У листопаді збірна України U-17 планує зіграти з Португалією. Цьому передуватиме навчально-тренувальний збір, який команда проведе в жовтні в одному з українських міст.

— Також розкажіть про те, що очікує на юнацьку збірну України U-19 упродовж найближчого часу.

— Команда вестиме підготовку до матчів основного раунду Євро-2022, які відбудуться в березні наступного року. Серед найближчих планів — виїзд на турнір до Хорватії в середині червня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.06.2022 13:08

Віталій Одегов: «УЄФА разом із футбольними асоціаціями пішов нам назустріч і ухвалив компромісне рішення»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розп...

08.11.2021 15:02

Віталій Одегов: «У протистоянні з Португалією будемо прагнути виявити недоліки в нашій грі»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов...

02.05.2021 15:30

Оголошено склад юнацької збірної України з футзалу U-17 на тренувальний збір у Харкові

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-17 Віталій Одегов...

23.12.2020 16:01

Віталій Одегов: «У лютому плануємо провести спаринги проти чинного чемпіона Європи — команди Іспанії»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов...

Підписатися на новини