«Ми довели, що з Україною доведеться рахуватися»: емоції гравців збірної з кіберфутболу — учасника фінальної частини eEuro-2021

Гравець збірної України з кіберфутболу Сергій Sergobibika Марченко та менеджер команди Максим Makson_AAA Андрасюк поділилися враженнями від виступів у плей-офф відбору eEuro-2021 та виходу на чемпіонат Європи серед електронних команд.

«Ігровий день виявився максимально вдалим, чотири перемоги у чотирьох матчах — це найкраще, що ми могли зробити, — прокоментував підсумки виступів команди Сергій Sergobibika Марченко. — Загалом відбір закінчився позитивно. Але це стало можливим завдяки щоденним тренуванням, роботі над психологією, досвіду проведення матчів і розвитку деяких аспектів, які необхідно було поліпшувати перед плей-офф.

Несподіваним я б цей результат не назвав. Швидше ми залишилися приємно здивованими, що змогли показати свою гру. Цих та інших гравців такого рівня ми вже не раз обігрували ще до кваліфікації. Інша справа, що на такому важливому івенті, наприклад, минулого року, позначилася відсутність досвіду, нерви та невірний підхід до гри. Ми намагаємося це виправляти й надалі покращувати свою гру.

Від самого eEuro-2021 я чекаю позитивних емоцій та проходу по турнірній сітці якнайдалі. Хочу подякувати своїм партнерам по збірній за величезну працю. Сподіваюся, що спільнота PES в Україні отримає буст у результаті нашого досягнення, і це сприятиме майбутнім успіхам».

Менеджер збірної України Максим Makson_AAA Андрасюк визнав, що не мав багато часу на підготовку до вирішальних матчів плей-офф, в яких йому довелося грати через неможливість Ігоря ighor_8 Любчака взяти участь в ігрових серіях, але вибору в команди не було: «Дякую Сергію за те, що підстрахував. Він витягнув божевільні матчі. Його гра надихала мене й надавала впевненості. Коли в тебе такий партнер, ти можеш грати сміливіше й почувати себе впевненіше. Я можу з упевненістю заявити, що сьогодні в Україні з'явився гравець топ-рівня!

Багато хто скаже, що це сенсація, але ми вірили у свої сили й знали, на що здатні. Головним було впоратися з хвилюванням і показати свою гру. Хочеться подякувати всім, хто підтримував і переживав за нас!

Ми впевнено посіли перше місце в дуже сильній групі й усім довели, що з Україною доведеться рахуватися. Звичайно, хочемо виступити якомога краще на чемпіонаті Європи. Але потрібно розуміти, що для нас це перший турнір такого масштабу, а досвід відіграє важливу роль у матчах такого рівня».

Нагадаємо, що за результатами плей-офф кваліфікації збірна України з кіберфутболу у PES виграла групу B, залишивши позаду команду Італії, яка є чинним чемпіоном Європи, та вперше в історії пробилася на eEuro.

Другий за ліком чемпіонат Європи з електронного футболу під егідою УЄФА проходитиме 9-го та 10 липня в Лондоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини