Представляємо гравця збірної України з FIFA: Ярослав BlackStar98 Гурмак

Ярослав BlackStar98 Гурмак став одним із двох переможців кіберфутбольного турніру Ukrainian eCup powered by Nivea Men, здолавши всіх своїх суперників та потрапивши до національної збірної України з FIFA.

22-річний киянин займався футболом на професіональному рівні, виступаючи за столичну «Оболонь-Бровар», проте важка травма перекреслила його сподівання на здобутки на полі. І відкрила Ярославу шлях у кіберфутбол, в якому він досяг чималих успіхів. Серед них — безпрограшна серія у відборі до збірної України з FIFA та статус найсильнішого кіберфутболіста країни.

— У віці восьми-дев'яти років я почав грати на PlayStation 1. І першою грою для мене стала саме FIFA. Мабуть, тому, що я дуже люблю футбол. Саме цей симулятор виявився максимально наближеним до реального футболу...

Я займався футболом професійно, грав за «Оболонь-Бровар», яка виступає зараз у першій лізі. У вільний від тренувань час грав у FIFA. Потім зазнав важкої травми і, поки відновлювався, мав багато часу, щоб підняти свій скіл у грі в цьому симуляторі. Відновившись, зазнав рецидиву та вирішив завершити з професіональним футболом і перейти в кіберспорт...

Улюблений режим — Ultimate Team. У ньому проходять усі турніри. Саме цей режим і є найбільш наближеним до реального футболу...

Моя ідеальна команда у FIFA: ван дер Сар, Курзава, ван Дейк, Мальдіні, Карлос Альберто, Вієйра, Гулліт, Мбаппе, Пеле, Роналду та Роналдо.

Улюблена тактична схема — 4—4—2. Для поточної версії FIFA вона найкраща. У захисті гравці завжди діють компактно, правильно перекривають зони. В атаці завжди є два форварди, через яких можна виходити з-під пресингу суперника.

Улюблені фінти — McGeady spin cancel та heel-to-heel. Завдяки першому можна швидко розвернутися і знайти вільні зони та оперативний простір для атаки, а другий допомагає забивати переважну більшість м’ячів.

Ігровий стиль у трьох словах — надійність, простота, неочікуваність.

Щоб грати краще, потрібно діяти зосереджено та з вірою у свої сили. І, звичайно, після кожного матчу робити аналіз і розбір помилок. Щоб вдосконалюватися у кіберфутболі, потрібні постійні тренування та матчі із суперниками, які сильніші за тебе. Початківцям я б радив аналізувати поєдинки та дивитися, як грають професіональні гравці...

Кумедних моментів в електронному футболі вистачає. Ось пригадую один, коли мій голкіпер зайшов за ворота та весь ігровий час без м’яча намагався його вибити...

Звичайний день кіберфутболіста — це п’ять годин тренувань, дві години аналізу й одна година на спортзал...

Реальним футболом я зацікавився у шість років. Перший матч, який я відвідав, проходив на Республіканському стадіоні. Грали «Динамо» та «Рома».

Мріяв стати професіональним футболістом. В «Оболоні-Бровар» виступав на позиції центрального півзахисника...

Моя улюблена команда — «Ліверпуль», а улюблений футболіст — Кіліан Мбаппе. В українському футболі вболіваю за «Динамо». Це команда мого міста! А НСК «Олімпійський» — улюблений стадіон...

Маліновський, Зінченко та Яремчук — найсильніші гравці збірної України. Легенди українського футболу, якими пишаюся, — Блохін, Ребров та Шевченко.

Найбільш пам’ятні матчі збірної України — проти Швейцарії на ЧС-2006, а також переможні із Францією (2:0) та Іспанією (1:0).

Гол синьо-жовтих, який мене найбільше вразив, — взяття воріт Саудівської Аравії у виконанні Реброва на ЧС-2006.

Якщо збірна демонструватиме таку саму гру, як у відборі, то, думаю, покаже дуже хороший результат на Євро-2020.

Дивіться найкращі голи переможців турніру Ukrainian eCup powered by Nivea Men Ярослава BlackStar98 Гурмака та Андрія CIG_STEPOVER Шакалова.

Підписатися на новини