Кубок України-2020/2021. У фіналі «Динамо» перемогло «Зорю» в додатковий час та стало 13-разовим володарем трофея

У Тернополі відбувся фінальний поєдинок розіграшу Кубка України сезону-2020/2021.

Перед початком матчу його учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять легендарного тренера Валерія Лобановського, який пішов із життя 19 років тому. Сама ж гра розпочалася у високому темпі, причому «Зоря» не поступалася киянам за кількістю атак. Уже в дебюті в одному з ігрових епізодів пошкодження руки отримав Віталій Миколенко, що призвело до заміни у складі біло-синіх та стурбувало головного тренера національної збірної Андрія Шевченка, який був присутній на стадіоні.

Фото Павла Кубанова

Після цього епізоду, який дещо пересмикнув гру, динамівцям знадобився деякий час, аби прийти до тями. Лише на 21-й хвилині вони завдали першого удару по воротах: після скидки Бєсєдіна Буяльський пробив вище цілі. І друга половина першого тайму пройшла вже за переваги підопічних Мірчі Луческу.

Фото Павла Кубанова

На 38-й хвилині біля воріт «Зорі» виник ще один гольовий момент, коли Бєсєдін із розвороту пробив у нижній кут, і лише стрибок Васіля врятував луганців від пропущеного м’яча. Номінальні гості відповіли стандартом — Фаворов після передачі Юрченка завдав небезпечного удару.

У другому таймі, як і в першому, на полі відбувалося чимало жорстких зіткнень, і лікарям обох команд вистачало роботи. Оживив гру яскравий епізод на 55-й хвилині. Шапаренко, обігравши кількох суперників, пройшов із м’ячем зі своєї половини поля та сам завершував атаку, але влучив у поперечину. Невдовзі Циганков спочатку сам загрожував воротам, а потім створив момент для Бєсєдіна.

Тиск «Динамо» посилювався, але Родрігес та Попов не влучили у ворота, а після удару Бєсєдіна м’яч із нижнього кута витягнув Васіль. Шанс вирішити долю матчу в основний час мав Шапаренко, але його удар прийшовся в голову Фаворова.

У додатковий час перевага біло-синіх стала ще більш відчутною, але Васіль продовжував рятувати «Зорю» у скрутних ситуаціях. Зрештою кількість моментів перейшла в якість, і кияни провели результативну атаку. Родрігес пройшов правим флангом та прострілив у центр, Буяльський п’ятою продовжив траєкторію м’яча, а крапку поставив Циганков. 1:0. Невдовзі Жуніор Рейс сфолив на Буяльському, але Циганков, виконуючи 11-метровий, програв двобій Васілю.

Фото Павла Кубанова

Але «Динамо» все ж втримало свою перевагу та стало володарем і другого головного трофея сезону, додавши Кубок до золотих медалей чемпіонату. За кількістю перемог у Кубку України (13) кияни зрівнялися з донецьким «Шахтарем».

Фото Павла Кубанова

У матчі у складі «Динамо» взяли участь футболісти збірної України, викликані на збір для підготовки до Євро-2020: Забарний, Попов, Миколенко (замінений на 11-й хвилині), Сидорчук (жовта картка), Шапаренко (жовта картка), Буяльський (гольовий пас, замінений на 114-й хвилині), Циганков (гол, нереалізований пенальті), Бєсєдін, Караваєв (вийшов на заміну на 11-й хвилині).

Фото Павла Кубанова

Кубок України-2020/2021. Фінал

«Динамо» (Київ) — «Зоря» (Луганськ) — 1:0 (0:0), дод. час

Гол: Циганков (98).

Нереалізований пенальті: Циганков (105).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Попов, Забарний, Миколенко (Караваєв, 11), Сидорчук (к), Шапаренко, Циганков, Родрігес (де Пена, 118), Буяльський (Гармаш, 113), Бєсєдін.

Запасні: Бущан, Лєднєв, Сідклей, Тимчик, Ванат, Сирота.

Тренер: Мірча Луческу.

«Зоря»: Васіль, Фаворов, Іванісеня, Вернидуб (к), Жуніор Рейс, Назарина (Сайядманеш, 63), Хомченовський, Кочергін, Юрченко (Цвек, 117), Кабаєв (Гладкий, 82), Громов (Шахаб, 90+4).

Запасні: Шевченко, Руфаті, Абу Хана, Циганікс, Луньов.

Тренер: Віктор Скрипник.

13 травня 2021 року. Тернопіль. Міський стадіон ім. Романа Шухевича. 3 000 глядачів. Арбітр — Іванов Ю.В. (Донецька обл.), асистенти арбітра — Матяш В.В. (Донецьк), Шлончак С.М. (Черкаси), четвертий арбітр — Шандор О.А. (Львів), резервний асистент арбітра — Скрипка А.М. (Кропивницький), спостерігач арбітражу — Хіблін І.М. (Хмельницький). Арбітр ВАА — Монзуль К.В. (Харків), асистент ВАА — Стрілецька М.С. (Суми), спостерігач ВАА — Лисенчук С.Г. (Київ). Делегат УАФ — Прокопович Г.В. (Чернігів). Офіцер безпеки УАФ — Свистун А.В. (Чернігів).

Попереджені: Шапаренко (35), Кендзьора (67), Сидорчук (90+3) — Вернидуб (14), Юрченко (52), Кочергін (76), Сайядманеш (90+3), Жуніор Рейс (90+4), Іванісеня (111).

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини