Українська асоціація футболу запускає новий футбольний проєкт для школярів молодших класів

На нових футбольних майданчиках Києва, які побудовані з ініціативи Української асоціації футболу, відбулися перші після тривалого карантину заняття з футболу для школярів міста.

Зокрема, долучитися до таких уроків змогли учні столичних шкіл № 280, 113, 105, 309, 228, 291, 127, 323, а також школи № 319 імені В. Лобановського та Скандинавської гімназії. 

Фото Павла Кубанова

Такі заняття передбачають ознайомлення дітей з основами гри у футбол на якісному штучному покритті нових майданчиків, яких загалом у Києві вже близько 100. Проводитимуть тренування футбольні наставники та вчителі фізкультури, які мають змогу безкоштовно пройти відповідний курс навчання за програмою «Диплом D» на освітній базі Інституту футболу — спільного проєкту УАФ та Національного університету фізичного виховання і спорту України. 

Фото Павла Кубанова

Також Українська асоціація футболу забезпечить такі футбольні секції м’ячами та необхідним для занять інвентарем. До уроків будуть залучатися зіркові ветерани українського футболу. Перші тренування, яку відбулися в школі ім. В. Лобановського, а також в школах № 309 та 228, відвідали перші віце-президенти УАФ Анатолій Дем’яненко та Вадим Костюченко. 

Фото Павла Кубанова

«Коли я зростав, таких майданчиків у нас не було, грали у дворі, на звичайному ґрунті. Чудово, що зараз діти мають можливість тренуватися і організовувати матчі на якісному покритті, а Українська асоціація футболу дбає про це. Дітлахи й зараз проводять багато часу на вулиці, і добре, що вони збираються разом і грають у футбол. Бажаю дітям, які займаються футболом, щоб вони, насамперед, росли здоровими, щоб знайшли себе у спорті, а також щоб прославляли нашу країну у футболі чи в іншій діяльності на міжнародній арені», — зазначив Анатолій Дем’яненко.

Фото Павла Кубанова

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко зі свого боку відзначив важливість продовження розвитку футбольної інфраструктури в нашій державі. «Нашим головним завданням, як національної асоціації, є створення необхідних умов, щоб усі бажаючі дітки й підлітки мали можливість займатися футболом і спортом загалом. Чим більше маленьких українців буде у футбольних секціях і у великих містах, і в найменших населених пунктах, тим більше ми отримаємо зіркових футболістів наших клубів і національних збірних у майбутньому. Крім того, масовий розвиток футболу — це запорука здорового й успішного розвитку держави», — переконаний Вадим Костюченко.

Фото Павла Кубанова

У рамках нового проєкту планується в майбутньому формування команд з учнів молодших класів, які зможуть узяти участь у всеукраїнському турнірі серед шкільних команд.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.09.2021 11:00

У Броварах відбувся дитячий футбольний турнір пам’яті Федора Шпига

Федір Шпиг — це людина, яка володіла особливим талантом об&rsquo...

13.07.2021 20:00

На «Площі зірок» у Києві з’явиться зірка Олексія Михайличенка

14 червня о 17.00 на «Площі зірок», що розташована за адре...

31.05.2021 10:05

Анатолій Демяненко привітав переможців Кубку Кличка-2021

У київському Гідропарку пройшов міжнародний турнір з футболу 6Х6, пере...

Підписатися на новини