Заява Комітету з етики та чесної гри щодо матчу УПЛ «Минай» — «Шахтар»

Вчора, 6 травня, напередодні матчу 26-го туру УПЛ ФК «Минай» (Ужгород) — ФК «Шахтар» (Донецьк) у ЗМІ з’явилась інформація про те, що на даний матч розміщувались аномальні ставки на перемогу гостей із великою різницею голів.

Комітет повідомляє, що володів інформацією про цю ситуацію ще до її публічного оголошення. З метою мінімізації виплат за цими ставками та прийому букмекерами нових ставок під час матчу комітет звернувся до об’єднань букмекерів із проханням заморозити виплати та не приймати нові ставки на матч під час його перебігу.

Комітет додатково інформує, що протягом сезону-2020/2021 у рамках співпраці з партнером УАФ зі збирання бетінгових даних, компанією FeedConstruct, уже три команди за поданням комітету були заблоковані букмекерами для прийому ставок на матчі за їхньої участі в режимі «лайв». Це унікальна світова практика, яка дозволяє припиняти розміщення підозрілих ставок під час матчу.

Що стосується ФК «Минай» (Ужгород), то комітет звернеться із проханням до букмекерів мінімізувати приймання ставок на його наступний матч до початку гри. Комітетом здійснюється перевірка й інших матчів цього клубу, у тому числі команди U-21, результати якої будуть передані до органів здійснення футбольного правосуддя та Національної поліції України найближчим часом.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.05.2021 20:00

Роз’яснення Комітету з етики та чесної гри УАФ щодо стимулювання третіми командами

У зв’язку з довгою історією та традицією стимулювання третіми ко...

22.02.2021 14:15

Комітет з етики та чесної гри перевірить окремі висловлювання, зроблені під час 15-го туру УПЛ

За результатами проведення 15-го туру української Прем’єр-ліги К...

05.02.2021 15:15

Комітет з етики та чесної гри УАФ провів своє засідання

Минулого тижня Комітет з етики та чесної гри Української асоціації фут...

Підписатися на новини