Дніпропетровська та Донецька області розпочали сезон «Відкритих уроків футболу» в адаптованому форматі

Уже другий рік поспіль формат проведення «Відкритих уроків футболу» адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання. Завдяки креативності волонтерів, які напередодні пройшли навчання, організовано безконтактну форму роботи та обмежено одночасне перебування дітей на майданчиках.

12 квітня проєкт «Відкриті уроки футболу» стартував у м. Вільногірськ Дніпропетровської області. Протягом чотирьох днів учні молодших класів загальноосвітніх шкіл брали участь у різноманітних конкурсах та вдосконалювали свої навички. Діти отримали багато позитивних вражень, знайшли нових друзів та уявили себе справжніми футболістами.

Згодом, 26 квітня, проєкт «Відкриті уроки футболу» перемістився до смт Магдалинівка, де участь у ньому взяли учні п’яти навчальних закладів.

На святі буди присутні голова Магдалинівської ОТГ Володимир Дробітько, виконавчий директор АФДО Ярослав Дерев‘янко та футболісти ФК «ВПК-Агро» Денис Шеліхов, Павло Ксьонз та Богдан Шмигельський.

Планується, що в травні «Відкриті уроки футболу» завітають ще до м. Верхньодніпровськ Дніпропетровської області.

Фото УАФ

Водночас на Донеччині з основами футболу знайомилися учні перших-других класів. У Краматорську на новому синтетичному полі в парку «Ювілейний» 26 квітня розпочався перший цьогоріч проєкт «Відкриті уроки футболу».

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість маленьких учасників на футбольному полі зменшилася й становила до восьми осіб у кожній окремій групі. Загалом у перший день участь у проєкті взяло 48 дітей та ще 48 в інші дні. Незважаючи на обмеження, усі діти зарядилися позитивною енергію на багато днів уперед.

Привітали учасників футбольного свята представники Асоціації футболу Донецької області, а також начальниця управління фізичної культури та спорту Краматорської міської ради Ганна Височина.

Окрім Краматорська, «Відкриті уроки футболу» заплановано ще у двох містах Донецької області. У травні до проєкту приєднаються діти з Добропілля та Селидова.

Фото УАФ

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю Української асоціації футболу і не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини