Віталій Одегов: «Футзалісти юнацької збірної України мають змогу брати участь у матчах першої та другої ліги»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розповів про стан справ у команді напередодні початку відбору Євро-2022.

Юнацький футзальний чемпіонат Європи було перенесено на рік у зв’язку з пандемією коронавірусу. За попереднім розкладом кваліфікація мала завершитися в березні, а фінальна частина — восени 2021 року.

Тепер же згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА Євро відбудеться у вересні наступного року. Жеребкування попереднього та основного раундів кваліфікації пройде 7 липня поточного року.

Попри це, за словами головного тренера юнацької футзальної збірної України Віталія Одегова, поки що в синьо-жовтих немає окреслених планів підготовки до відбору.

«Поки що в нас немає жодних планів. Лише нещодавно з’явилася інформація від УЄФА. Наразі я не володію жодною інформацією щодо майбутніх зборів.

Як вплине перенесення Євро на склад збірної України? На нього може впливати не лише фактор зміщення дат. Кістяк юнацької збірної є, інші люди в ній навряд чи з’являться, оскільки на формування команди впливає вік, за яким є суворі обмеження. Звичайно, кістяк існує, він не зміниться. Можливо, один-два футзалісти десь і можуть з’явитися в команді, але не більше.

Мої підопічні мають змогу брати участь у матчах першої та другої ліги. Перша ліга стартуватиме у травні, тому оцінити форму гравців я поки що не можу. Друга ліга зараз перебуває на своєму екваторі. Оцінку дати складно. Футзалісти задіяні в тренувальному процесі у своїх клубах, а грати будуть у найближчому майбутньому», — сказав Віталій Одегов у коментарі для офіційного сайту УАФ.

Розклад Євро-2022 (U-19) із футзалу  

07.07.2021

Жеребкування кваліфікації.

02—07.11.2021

Попередній раунд кваліфікації (якщо знадобиться).

15—20.03.2022

Основний раунд кваліфікації.

03.09—10.09.2022

Фінальний турнір.

Фінальна частина відбудеться в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Вісімку учасників турніру складуть господар чемпіонату Європи, Іспанія, та сім переможців кваліфікації. За підсумками жеребкування вони будуть розбиті на дві групи по чотири команди, по дві найкращі з яких вийдуть до півфіналів.

Нагадаємо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

12.03.2024 15:30

Юнацька збірна України з футзалу проводить НТЗ в Ужгороді

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжує підготовку до поєд...

27.02.2024 15:00

Юнацька збірна України з футзалу проведе НТЗ у березні

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини