«Задоволені й результатами кваліфікації, й отриманим досвідом»: реакція збірної України з кіберфутболу на друге місце у відборі eEuro-2021

Гравці збірної України з кіберфутболу Сергій Sergobibika Марченко та Ігор Ighor_8 Любчак поділилися враженнями від виступів під час другого ігрового дня кваліфікації UEFA eEuro-2021.

Українська команда захистила другу сходинку в таблиці від зазіхань Північної Македонії, проте не зуміла переломити турнірну ситуацію в ігровій серії з іспанцями, які в підсумку виграли групу А. За результатами чотирьох протистоянь українці з 15-ма очками фінішували другими й уже у травні візьмуть участь у плей-офф європейської першості.

«Ми відштовхувалися від турнірного становища, яке було на нашу користь, якщо не брати до уваги збірну Іспанії, — розповів про цілі та завдання, які стояли перед українською командою під час другого ігрового дня відбору, Ігор Ighor_8 Любчак. — Тому критично важливим для нас було захистити друге місце в матчах зі збірною Північної Македонії. Із цим завданням ми впоралися. Що стосується ігор з Іспанією, то все-таки далися взнаки різниця в класі й досвід їхніх кіберфутболістів. Кожен мікроепізод вони обертали на свою користь. Але ми гідно виглядали на тлі такого сильного суперника.

Треба бути реалістами. Ми розуміли, що друге місце нас цілком задовольнить, зважаючи на підсумок минулої єврокваліфікації для збірної України. Загалом ми задоволені й результатами відбору, й отриманим досвідом, який у майбутньому нам знадобиться. Найбільш позитивний момент — це наші перемоги над збірною Північної Македонії, яка була головним конкурентом у боротьбі за друге місце. Щодо негативу, то це все-таки той факт, що нам не вдалося відібрати очки в іспанців, хоч ми й були близькі до цього».

Але не лише збірній Іспанії вдалося позбавити українців очок у другий ігровий день кваліфікації. У заключній ігровій серії несподівано вистрілила збірна Фінляндії, на п’ять голів якої синьо-жовтим вдалося відповісти лише одним. Сергій Sergobibika Марченко впевнений — завершити відбір із кращою статистикою завадив брак мотивації:

«Після того як ми зіграли найважливіші поєдинки й гарантували собі друге місце, а перше стало для нас уже недосяжним, виявилося складно зібратися на матчі без турнірної мотивації.

Маючи 99% гарантії другого місця, ми грали з іспанцями на перемогу, адже потрібно було відігравати фору в три м’ячі після першого ігрового дня. Тому я діяв не за рахунком, забивши перший гол, а продовжував грати агресивно, щоб досягти більшого. Така сама історія була й під час матчу Ігоря. Ми програли, бо стали заручниками турнірного становища після березневої поразки від Іспанії, адже той результат змушував нас іти до кінця. На мою думку, Україна зіграла з Іспанією на рівних.

На початку плей-офф усі команди матимуть 60% шансів пройти далі. Це будуть дві групи по п’ять команд, де абсолютно всі учасники будуть конкурентоспроможними. Це будуть дуже складні матчі для всіх».

Додамо, що в плей-офф візьмуть участь 10 команд, які посядуть другі місця у своїх групах. За підсумками жеребкування наша команда потрапить до однієї з двох груп із чотирма іншими претендентами на вихід до фінального раунду. На синьо-жовтих очікують вісім вирішальних серій, які визначать їхню долю в поточній єврокампанії. На eEuro-2021 вийдуть по три збірні з кожної групи, які наберуть найбільшу кількість очок.

Нагадаємо, що другий за ліком чемпіонат Європи з електронного футболу під егідою УЄФА проходитиме 9-го та 10 липня в Лондоні.

Кваліфікація eEuro-2021. Група А

12.04.2021

Північна Македонія — Україна — 4:6 (tashemkd — Ighor_8 — 1:1; dgarevski21 — Sergobibika — 3:5)

Україна — Іспанія — 5:7 (Sergobibika — Josesg96 — 2:3; Ighor_8 — M_Mestre — 3:4)

Естонія — Україна — 4:6 (MNR777VIP — Ighor_8 — 1:5; vlad13vlad — Sergobibika — 3:1)

Фінляндія — Україна — 5:1 (Raoul-PES — Sergobibika — 2:0; jookoi — Ighor_8 — 3:1)

Підсумкова таблиця

 

 

 І

 В

 Н

 П

 М

 О

 1

 Іспанія

 8

 8

 0

 0

 67—23

 24

 2

 Україна

 8

 5

 0

 3

 39—32

 15

 3

 Північна Македонія

 8

 3

 1

 4

 32—44

 10

 4

 Фінляндія

 8

 3

 0

 5

 26—29

 9

 5

 Естонія

 8

 0

 1

 7

 19—55

 1

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини