Євро-2022 серед жінок. Збірна України поступилася команді Північної Ірландії в першому матчі плей-офф

У першому з двох стикових поєдинків підопічні Наталії Зінченко пропустили першими, зуміли відігратися, але останнє слово залишилося за гостями.

Українська жіноча національна команда є однією із шести збірних, які ведуть боротьбу за три вакантні путівки до фінального турніру Євро-2022 в Англії, що лишилися. Сьогодні в Ковалівці за загалом приблизно рівної гри більш успішними в атаці були суперниці українок.

Фото Павла Кубанова

Команди жваво розпочали зустріч, обмінюючись атаками, причому синьо-жовті намагалися після втрати м’яча вступати у відбір на половині поля суперника. Небезпечними у стартові хвилини були простріли у виконанні Овдійчук та Макгіннесс, а потім господарки припустилися невимушеної помилки. Після розіграшу від воріт Хімич помилилася під час поперечної передачі, і Фарнесс в один дотик спрямувала м’яч у сітку. 0:1.

Гості, повівши в рахунку, намагалися заспокоїти гру, але синьо-жовті все ж чинили тиск та регулярно доставляли м’яч до штрафного майданчика північноірландок. Завдати ж акцентованого удару вдалося на 22-й хвилині, і він став результативним. Андрущак підхопила м’яч на половині поля британок та виконала ідеальну передачу на Апанащенко, яка головою пробила під стійку. 1:1. Цей гол став для Дар’ї, кращого бомбардира збірної всіх часів, 61-м у 122-му матчі за національну команду.

Фото Павла Кубанова

За інерцією українки провели ще кілька гострих атак, проте розвинути успіх не вдалося. У завершальні хвилини першого тайму вже острів’янки взяли м’яч під контроль, але й вони не змогли отримати дивідендів зі своєї територіальної переваги в цей період, а в компенсований час Хімич зі зручної позиції завдала удару в руки голкіперу.

Із початку другого тайму синьо-жовті проводили позиційні атаки, але пропустили контрвипад. Після передачі із глибини від Макфедден Меджілл виграла боротьбу в захисників українок та вдало впіймала м’яч на ногу після відскоку від газону. 1:2.

Часу, аби змінити ситуацію на свою користь, у збірної України було достатньо, і підопічні Наталії Зінченко доклали для цього чималих зусиль. Але північноірландки продемонстрували дисципліновану гру та пристойну фізичну підготовку, не дозволивши господаркам досягти бажаного.

Фото Павла Кубанова

ЧЄ-2022 серед жіночих команд. Плей-офф. Перший матч

Україна — Північна Ірландія — 1:2 (1:1)

Голи: Апанащенко (22) — Фарнесс (5), Меджілл (57).

Україна: Саніна, Філенко, Кравець, Шматко, Басанська (Петрик, 81), Андрущак (Панцулая, 46), Хімич, Овдійчук, Апанащенко (к) (Андрухів, 86), Козлова (Калініна, 86), Кравчук (Куніна, 61).

Тренер: Наталія Зінченко.

Північна Ірландія: Бернс, Нельсон, Хаттон, Макфедден (Рафферті, 79), Маккенна, Колдуелл (Вейтлінг, 79), Холлоуелл, Каллахан (к), Фарнесс (Маккаррон, 32), Макгіннесс (Келлі, 90+4), Меджілл.

Тренер: Кеннет Шілз.

Арбітр: Ріем Хуссейн (Німеччина).

Попереджені: Кравчук (49), Панцулая (64), Хімич (83) — Макфедден (9).

9 квітня. Ковалівка. Стадіон «Колос».

Матч-відповідь відбудеться 13 квітня в Белфасті на стадіоні «Сів’ю» (початок — о 21.45 за київським часом).

Чехія — Швейцарія — 1:1

Португалія — Росія — 0:1

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.07.2022 22:45

Українка Катерина Монзуль зафіксувала перемогу Англії на жіночому Євро-2022

Сьогодні на лондонському стадіоні «Вемблі» відбувся фіналь...

14.07.2022 15:00

Українські арбітри працюватимуть уже на другому матчі жіночого Євро-2022

На поєдинку третього туру групового раунду жіночого Євро-2022 у групі...

20.04.2022 14:00

Двоє українських арбітрів працюватимуть на матчах фінальної частини жіночого Євро-2022

Суддівський комітет УЄФА затвердив список головних арбітрів та їхніх а...

Підписатися на новини